Det Hvide Hus er kun til mennesker

TV-lyd i absolut særklasse

I de seneste par år har vi set trådløse højttalere i alle mulige størrelser, kvaliteter, prislag og mange forskellige udseender. Mange er ligefrem vellykkede i deres forsøg på at bryde traditionerne for, hvordan højttalere skulle se ud. Nemlig ikke nødvendigvis som firkantede trækasser.

Denne nyhed tager nok rekorden. McIntosh RS200 ligner alt andet end en højttaler. 99 pct. ville tage den for at være en Hi-Fi forstærker i et lidt klassisk design. Dyr og dejlig.

Lidt er der selvfølgelig om snakken. RS200 indeholder skam forstærkere, men de står kun i anden række. Nyheden er først og fremmest en af verdens bedste trådløse højttalere. Men enhederne siddendei hver side og en stereoforstærker i midten.

Her kan man se, at vi har med en højttaler at gøre – med indbygget high-end forstærker.

Onde tunger kunne vel også kalde RS200 for en ali-én-stereo. To eller tre af Hi-Fi systemets vigtigste elementer er jo til stede: Musiksignalerne kan man enten streame trådløst til den via en mobiltelefon eller sende via kabel fra f.eks. en pladespiller.

Men nu kalder McIntosh sin nyhed for et Wireless Loudspeaker System – og McIntosh hører til de mest berømte Hi-Fi fabrikanter i verden. Så dét må være det rigtge.

Det ydre design er i hvert fald McIntosh. Umiskendeligt. De to klassiske blå metre til at vise udgangs-effekten er vel efterhånden varemærket for Hi-Fi smedjen i New York-. Det samme er de store knapper i ægte metal. Ikke noget billigt plastik her.

Mange vil sikkert købe McIntosh RS200 som afløser for deres nuværende sound bar under tv-skærmen.

RS200 indeholder hele otte højttaler-enheder i sin slanke matsorte æske. Det er to basser på 4 gange 6 tommer, fire mellemtoner på hver to tommer og to diskanter på ¾ tomme i diameter. Er der brug for mere bund i lydbilledet, har McIntosh selvfølgelig en særlig subwoofer udgang.

Midt imellem sidder så en forstærker, så vi pludselig står med en slags aktiv højttaler. Tilsammen 650 watt er ydelsen. Dertil kommer, at RS200 har en særlig EQ-knap, hvor man kan tilpasse lydbilledet til stuen eller rummet i tre trin.

Jeg kunne godt forestille mig, at folk ville bruge RS200 snarere som tv-højttaler end som trådløs boks i mere traditionel forstand. McIntosh nyheden ville se sej ud som afløser for ellers ret diskrete sound bars under skærmen – og mon ikke RS200 kan blæse de fleste af dem langt ud ad stuen?

Typisk McIntosh: Forplade i sort glas og med blå VU-metre. Firmaets navnetræk er selvfølgelig også belyst – i diskret grønt.

For de mere teknisk fokuserede skal jeg måske lige remse op, at McIntosh RS200 kommer med Apple AirPlay 2, Bluetooth 5.0 , Qualcomm aptX HD for hi-res lyd samt aptX Low Latency til perfekt sync med visuelle medier,

Desuden er der DTS Play-Fi  trådløs audop, DLNA til Android, HDMI med ARC, USB-stik og konnektor til optisk kabel. Desuden kan man styre McIntosh højttaleren med stemmen via Amazon Alexa.

McIntosh selv anbefaler, at man udvider med to RS100 trådløse højttalere, hvis lydbilledet altså bare skal være perfekt. Men så ryger prisen altså også voldsomt i vejret. Regn med mindst 4.470 USD eller 30.000 kroner….

Nyheden ligner mere en stereo forstærker end et trådløst højttaler system.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det Hvide Hus er kun til mennesker