Musik er god tone for par

God og gammel – eller glemt

Der er få ting, som er helt sikre her i livet. En af dem er, at vi bliver gamle og på et eller andet tidspunkt drager vores sidste åndedrag.

Kosmetik-industrien, plastik-kirurger og alle mulige bryggere af anti-aldrings-drikke har gyldne tider, fordi folk gerne vil betale formuer på at se gamle ud.

Mange glemmer bare i den sammenhæng, at alder ikke defineres af udseende, men af væsen og levemåde.

Det store analyse-firma Ipsos MORI har stillet et godt spørgsmål til mennesker i 29 lande verden over. De skulle nemlig svare på, om de glæder sig til at blive gamle – og det vil her sige 66 ?

Jeg skal love for, at svarene er forskellige, alt efter hvilke lande svarerne bor i. Og måske mere interessant: Positive svar har ikke spor med at gøre, om landene er rige og f.eks. har gode pensions-ordninger.

(Infografik: Statista.com)

Inderne er nemlig det folkefærd i verden, som ser mest frem til at nå de ”gyldne år”. Hele 73 pct. i det ellers meget fattige land glæder sig. Helt modsat i Ungarn, hvor kun 7 procent siger det samme. Eller i Spanien 15 pct.

Oppe i den glade ende finder vi også Tyrkiet og Polen. Begge lande er ligesom Indien meget religiøse, hvilket er med til at forklare de høje procenter. Måske skal man også indregne, at folk her traditionelt er vant til at tage sig af familiens seniorer.

Generelt udpeger folk fire ting, som de ser frem til, når de bliver ældre:

  • Mere tid til venner og familie – 36 pct.
  • Mere tid til hobbies og fornøjelser – 32 pct.
  • Mere tid til ferie og rejser – 26 pct.
  • Slippe for det daglige arbejde – 26 pct.

Omvendt er de adspurgte bestemt ikke blinde for ulemper og gener ved at blive gammel. En tredjedel er nervøse for, at de ikke vil have penge nok til at leve ordentligt. 26 pct frygter at blive dårligt gående, mens 24 pct. er bange for at miste hukommelsen.

Ipsos har desværre ikke Danmark med i sit globale panel af 29 lande til undersøgelsen. I må afprøve på jer selv og venner eller kolleger, om de glæder sig til at blive gamle….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Musik er god tone for par