3 udfordrer bredbåndets giganter

Så dyre bliver Samsungs nye S10’ere

Sig nærmer tiden, hvor Samsung løfter sløret for sin nye Galaxy S10. Tiende generation af en smartphone, der gerne skal skabe lige så meget opsigt og ekstra salg, som Apple fik med sin iPhone X (10) for halvandet år siden.

Onsdag den 20. februar er datoen, hvor Samsung slipper sine tre Galaxy S10e, S10 og S10+ modeller løs. Alle i et tidløst elegant design, der er dejligt frit for indhak i toppen af skærmen a la ærkerivalerne fra Apple.

Galaxy S10e er den billigste. E’et står for Essential, hvor andre fabrikanter nok ville kalde deres mindste model for Lite.

10e’eren kommer med en 5,8 tommers Super AMOLED skærm i Full HD+ kvalitet og den helt nye Snapdragon 855 processor med 6 GB RAM og 128 GB lager. Det er ganske flot for den nye S10 families mindst medlem.

Den ser nu ikke spor billig ud – lillebror “e” i Samsungs nye Galaxy S10 familie.

Galaxy S10e får to kameraer på ryggen og en enkel selfie skyder på fronten, der gemmer sig bag et lille hul oppe i højre hjørne af skærmen. Fingeraftryks-skanneren har Samsung anbragt – lidt utraditionelt – på siden af telefonen.

Mellem-modellen S10 får en lidt større skærm på 6,1 tommer og med fingeraftryks-skanneren integreret. Også her er der Full HD+ grafik og en enkelt selfie skylder i højre hjørne øverst. På bagsiden har Samsung flottet sig med tre kameraer.

Processoren er samme Snapdragon 855 som hos lillebror, men her kan telefonen også fås med 8 GB RAM og enten 128 eller 512 GB lager.

Topmodellen S10+ bliver til gengæld et udstyrs-stykke. Den skal nemlig konkurrere direkte med Apples iPhone Xs Max og Huaweis Mate 20 Pro – og så skal man have et stort ”våben-arsenal” med for at klare sig.

Ligesom iPhone Xr hos Apple skal Samsungs nye Galaxy S10e kunne fås i en masse glade farver.

 

Processoren er igen Qualcomms nyeste Snapdragon 855, der her assisteres af normalt 8 GB RAM og 512 GB lager. Telefonen fås dog også i en særlig luksus-udgave – pakket ind i keramik og med 12 GB RAM og 1 TB lager.

Ingen anden smartphone på markedet lige nu kan tilbyde samme ypperlige specifikationer, men den bliver altså dyr. 1.500 USD er betydeligt mere end selv den største iPhone. I Danmark ville det nok ende med mellem 12.000 og 13.000 kroner.

Skærmen på Samsung Galaxy S10+ er på 6,4 tommer og i den fornemme Quad HD+ kvalitet. Displayet har fingeraftryks-skanneren siddende i sig. Det samme gælder et dobbelt selfie kamera oppe i højre hjørne. Omme på ryggen sidder tre kameraer at gøre godt med i foto og video.

På det kinesiske sociale medie Weibo er priserne på den nye Galaxy S10 lækket her i den forløbne weekend. De er i US dollars og kan derfor ikke oversættes direkte til danske kroner. Til gengæld kan man se, at 10’erne bliver omkring 10 pct. dyrere end de nuværende Galaxy S9 modeller:

  • S10e med 128 GB – 700 USD
  • S10 med 128 GB – 820 USD
  • S10 med 512 GB – 1.100 USD
  • S10+ med 128 GB – 960 USD
  • S10+ med 512 GB – 1.250 USD
  • S10+ med 1 TB – 1.500 USD (Ceramic)

 

Galaxy S10 og S10+ udstyres med et tre-dobbelt kamera, der sidder vandret på ryggen af de nye telefoner.

Mellem-modellen Galaxy S10 har fingeraftryks-skanneren siddende inde i den 6,1 tomme store skærm. Selfie-skyderen gemmer sig bag et lille hul øverst til højre i displayet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 udfordrer bredbåndets giganter