Kan jeg få ild – og lidt strøm?

Her er mobilernes “sorte” huller

I Danmark har (stort set) hver eneste husholdning en smartphone. De fleste har flere. Enten fordi både voksne og børn har hver sin mobil. Eller fordi man ustandseligt køber en ny model, så sidste års telefon ender ubrugt i en skuffe.

Derfor er der mange, som mener, at penetrationen (udbredelsen) af smartphones er over 100 pct. på det danske marked. Det er næppe verdensrekord, men laaangt højere end i mange andre lande på denne klode.

Fem milliarder mennesker ejer i dag en mobiltelefon. Omkring halvdelen er en smartphone. Antallet vokser for hver måned, fordi store fabrikanter som f.eks. Samsung, Huawei, Xiaomi og til dels Apple sælger særligt billige modeller i de lande, hvor udbredelsen ikke er så høj som i USA eller i Vesteuropa.

Analyse-firmaet Pew Research har tjekket mobil-tilstanden i 28 lande verden for at danne sig et billede af telefon udbredelsen. Danmark er ikke med i analysen, men det er Sverige, som vi vel godt kan sammenligne os med. Ifølge Pew har 98 pct. af svenskerne en mobil – 86 pct. en smartphone.

(Infografik: Statista.com)

Så ser situationen helt anderledes ud i store lande som Indien, Nigeria, Indonesien eller Mexico. Her er fattigdommen fortsat udbredt, og dén sætter en effektiv dæmper på, hvor mange mennesker der har råd til f.eks. en moderne iPhone fra Apple.

I det folkerige Indien har hver tredje voksne indbygger (35 pct) hverken en smartphone eller en mindre avanceret mobiltelefon. I Indonesien er det 29 pct og i Mexico 27 pct.

Selv i det ellers ret høj-teknologiske Canada har hver fjerde voksne ingen mobiltelefon – 25 pct. Det skyldes måske, at Canada har store og øde skovområder og arktis, hvor mobildækningen er meget dårlig….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan jeg få ild – og lidt strøm?