Razer fejrer Valentinsdag

Her er Huaweis første klap-mobil

Hoved-årsagen til, at Huaweis telefoner er blevet så populære verden over, er ikke, at de er meget billigere end konkurrenternes.

Huaweis styrke ligger snarere i, at den kinesiske telegigant har været vældig god til at fornemme, hvad det store publikum gerne vil have – og så reagere hurtigt derefter med nye smartphone modeller.

I de senere år har Huawei f.eks. drevet udviklingen i stadig bedre kameraer på smartphones. To af Huaweis telefoner placeres i øjeblikket som verdens bedste kamera-mobiler af de højt respekterede foto-specialister fra DxOMark.

En helt ny fornemmelse på en telefon: Man kan se video, fotos og spil i pænt stort format. (Alle fotos: Letsgodigital)

Huawei har samtidig – meget mere end sine rivaler – slået på tromme for at indføre kunstig intelligens på moderne mobiltelefoner. Lige i øjeblikket bruges den nyvundne klogskab mest til at hjælpe fotofolket, men vi kommer til at se mange flere anvendelser i de kommende år.

Et af de nye områder, hvor Huawei nu vil lege med helt fremme, er folde-telefonerne. Efter at de har været uddøde i 15 år, ser klap-mobilerne ud til at blive den helt store mode i 2019. I hvert fald for dem, der har råd.

Modsat Nokias og Ericssons bestsellere fra omkring årtusinde-skiftet bliver de nye folde-telefoner nemlig meget kostbare og fyldt med den mest avancerede teknologi på markedet.

I denne artikel kan I se de første billeder af Huaweis kommende klap-nyhed, der ventes at få premiere på Mobile World Congress 2019 i Barcelona den 24. februar. MWC er stedet, hvor hele verdens mobilbranche mødes for at se, hvad hinanden har på tapetet.

Huawei telefonen kan foldes sammen som en bog, hvor forsiden er en skærm på fem tommer.

Billederne er ikke Huaweis officielle – de er ikke afsløret endnu – men de er skabt af dygtige designere, der har haft adgang til specifikationer og første beskrivelser af Huaweis kommende klap-telefon.

Billederne er offentliggjort af det hollandske online medie LetsGoDigital, der tidligere har ramt plet med forudsigelser af, hvordan nye smartphones kommer til at se ud. Og spændende ser den klapbare Huawei bestemt ud.

Ifølge Huaweis snakkesalige mobilchef Richard Yu vil den nye foldemobil blive så stærk, at den snildt kan erstatte folks laptop eller desktop pc. Den er “den smartphone, der kommer efter smartphonen.”

Det er store ord, som vi lissom har hørt flere gange før. I Huaweis tilfælde er der dog god grund til at tro på annonceringen. Kineserne i den politisk omstridte gigant har flere gange tidligere vist, at de kan mere end nogen andre på markedet.

Den nye Huawei telefon kan stilles op på højkant som et tag – ligesom vi kender det fra større to-i-én laptops (convertibles).

Huawei Mate F, Mate Flex, Mate Fold, Mate Flexi – kært barn har mange navne – får i hvert fald 5G, så den er forberedt på fremtidens lynhurtige mobiltelefoni.

Nyheden får også to skærme: Indeni sidder et display på mindst syv tommer, som kan foldes på midten. På ydersiden sidder et ekstra display på fem tommer, der bruges, når telefonen er klappet sammen.

Mange flere specifikationer er ikke sluppet ud endnu. Huawei-kendere i de kinesiske sociale medier som Weibo vil dog vide, at klapmobilen får op til 1 terabyte lager (TB) – det er 1.000 GB. Processorerne laver Huawei selv, og de vil bl.a. omfatte en separat chip med kunstig intelligens (AI).

Den får betydeligt flere opgaver end i de nuværende toptelefoner fra Huawei. Den skal således styre brugerens adgang til at udnytte flere displays på én gang med ægte multitasking.

Ligesom på stærke laptops vil man kunne arbejde med flere programmer på samme tid og fordele deres billeder på forskellige separate skærme.

LetsGoDigital er i tvivl om, hvorvidt den nye Huawei Mate F kommer med et bøjeligt OLED-display, eller om der reelt set er tale om to separate skærme uden ramme imellem. Vi får se om tre uger.

Alene om buddet bliver Huawei i hvert fald ikke. Samsung præsenterer sin længe ventede Galaxy F telefon nogle dage forud for MWC 2019. På selve messen kommer Motorola, Xiaomi og ZTE formentlig også med bud på foldemobiler….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Razer fejrer Valentinsdag