Bluetooth bliver mere nøjagtig

Samsung vil være mere grøn

Når vi køber f.eks. nye pc’er og laptops, er det ikke usædvanligt at se, at fabrikanterne bruger gamle æggebakker eller andre genbrugte ting af pap til at fylde op i kasserne. Det samme gør en del producenter af hårde hvidevarer.

Helt så langt er smartphone fabrikanterne ikke nået. De leverer ganske vist deres mobiler i æsker af solidt pap, men der er stadig en masse éngangs plastik involveret, når man vil pakke sin nye elektroniske investering ud.

Verdens største elektronik-firma – Samsung – har nu taget en beslutning om at blive mere miljørigtig. Fra dette forår vil alle skadelige emballage materialer blive fjernet og erstattet af papir, pap og genbrugs-plastik.

Den grønne beslutning omfatter alle Samsung produkter. Fra æsker med elektroniske chips, over smartphones til tablets, tv og hårde hvidevarer som køleskabe og vaskemaskiner.

 

Ifølge Samsung har man etableret ”task forces” i alle revante koncern-afdelinger, der skal give den sydkoreanske koncern en mere miljørigtig profil. Det gælder f.eks. afdelingerne for indkøb, udvikling, design, marketing og kvalitets-kontrol.

Samsung vil indføre flere genbrugs-materialer i alle sine produkter – fra mobiltelefoner til amerikaner-køleskabe,

Samsungs globale chef for koncernens Customer Satisfaction Centre, Gyeong-bin Jeon siger, at hans firma bestræber sig på at bruge genbrug og minimere forurening fra sine produkter og processer:

”Vi vil indføre miljø-rigtige materialer, selvom de er dyrere at bruge. Det gælder både i emballage og produkter, hvor blanke overflader vil blive erstattet af matte for at eliminere anvendelsen af plastik film som beskyttelse,” forklarer han.

Samsung vil bl.a. stoppe med at bruge plastikposer, er beskytter følsomme områder af tv, køleskabe, vaskemaskiner og air conditioners med genbrugs-materialer og bio-plastik. Sidstnævnte fremstilles typisk af genbrugt plastik affald eller ikke-fossile materialer som sukkerrør og stivelse.

Den sydkoreanske koncern vil introducere over 500.000 tons genbrugs-plastik i sin produktion. Desuden vil Samsung indsamle 7,5 millioner tons kasserede produkter til genbrug i 2030….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bluetooth bliver mere nøjagtig