Er Facebook blevet for stor og stærk?

Huawei nummer 1 i verden i 2019

Selvom Huawei er bandlyst på det amerikanske marked og render ind i politiske problemer i flere og flere lande – inklusive nu også Danmark – mangler Kinas største mobiltelefon fabrikant absolut ikke selvtillid.

Forud for telebranchens store globale samlingssted Mobile World Congress i Barcelona om en måned, meddeler Huawei nemlig, at man regner med at blive verdens nummer 1 i smartphones allerede i år. Allersenest vil det være i 2020.

Bliver det en realitet, vil det være en stor sejr for Huawei. Firmaets telefoner sælges nemlig slet ikke på verdens næststørste marked – i USA. Hvis amerikanerne også kunne købe Huawei mobiler, ligesom vi danskere kan, ville Huawei allerede i dag være verdens største.

Richard Yu havde masser af selvtillid, da han hævdede i går, at Huawei vil overhale Samsung som verdens største smartphone fabrikant allerede i år – senest i 2019.

Verdens største er Huawei allerede, når det gælder teleudstyr generelt. Den kinesiske gigant har for længst overhalet gamle tele-specialister som Ericsson, Nokia, Cisco eller de nu sammensluttede Alcatel og Lucent fra henholdsvis Frankrig og USA.

Huawei ligger i spidsen, når det gælder installation af 4G mobilnet og fremtidens 5G. Det gør Huawei bl.a. for TDC i Danmark.

Lige nu er Huawei verdens næststørste fabrikant af smartphones. Samsung er fortsat nummer ét, mens Huawei sidste år overhalede Apple på andenpladsen. I Danmark er Apple størst med Samsung som nummer to og Huawei på position tre.

Huawei lægger ikke skjul på, hvad man vil præsentere på næste måneds Mobile World Congress.

Sammen med et par andre kinesiske fabrikanter kan Huawei prale af at være det hurtigst voksende smartphone mærke i verden. I 2018 solgte Huawei således 208 millioner Mate, P20, Honor, Nova og billige Y-serie telefoner på verdensbasis.

Da Huaweis chef for smartphone divisionen, Richard Yu, kundgjorde nyheden om sit firmas mulige erobring af den mobile førsteplads allerede i 2019 i forbindelse med et pressemøde i Beijing i går, kunne han ikke lade være med at nævne Huaweis politiske problemer i mange lande:

”Vores kunder har tillid og tiltro til us. Det er kun politikere, der prøver at lægge pres på os.”

Huawei har ikke vist officielle billeder af sin nye klaptelefon med 5G. Her er dog en designers ret realistiske forslag om, hvordan Mate X kunne komme til at se ud.

Huawei har rapporteret en 50 pct. stigning sidste år i sit forbruger-rettede salg, som f.eks. omfatter mobiltelefoner, tablets, laptops, badevægte, fitness armbånd og smartwatches. Denne division omsatte alene for 52 milliarder USD i 2018. Det svarer til ca. 350 mia. kroner.

Consumer divisionen står i dag for 48 pct. af Huaweis globale omsætning. Det er første gang, at slutbruger salget overhaler Huaweis ellers lukrative salg af netværks-udstyr til teleselskaber.

De selvsikre ord fra Richard Yu faldt i forbindelse med Huaweis kinesiske lancering af sin nye Balong 500 modem til 5G og andet udstyr til fremtidens lynhurtige mobilnet.

Ved samme lejlighed afslørede Huawei, at man vil præsentere sin første folde-telefon i forbindelse med Mobile World Congress i Barcelona om en måned. Den nye Huawei Mate X klap-mobil kan arbejde med 5G og indeholder bl.a. firmaets Balong 5000 modem.

Huawei har ikke præsenteret officielle billeder af den nye klap-telefon, så vi må nøjes med en designers forslag og en video, der cirkulerer på det kinesiske sociale medie Weibo. Begge er gætterier omkring den kommende Huawei Mate X.

Det samme er, at Huawei allerede vil sende den nye telefon på markedet i april på en række udvalgte markeder – næppe Danmark. Prisen ventes at blive lige så høj som Samsungs kommende Galaxy F foldemobil. Nemlig mindst 1.500 USD eller ca. 15.000 kroner.

Inden længe præsenterer Huawei sin nye P30 toptelefon. (Foto: Onleaks)

Til gengæld er det helt sikkert, at Huawei er på vej med P30 og P30 Pro telefoner som afløser for de succesrige P20 modeller. Foto-specialisterne fra DXoMark rangerer Huawei P20 Pro som verdens bedste kamera-mobil.

Det stiller store forventninger til P30, der ser ud til at få et tre-dobbelt kamera på ryggen. Meget lig den nuværende topmodel Mate 20 Pro, men med kameraerne på række i stedet for i en firkant som på den seneste Mate telefon.

Den ”almindelige” Huawei P30 vil overtage kameraerne mere eller mindre direkte fra Mate 20 Pro, mens den nye topmodel P30 Pro ventes at have en 40 megapixel sensor i mindst en af sine kameraer.

Huawei P30 får skærme på 6,1 eller 6,5 tommer. På bagsiden sidder tre kameraer i forventet topklasse.

Ifølge lækager i det kinesiske sociale medie Weibo bliver P30 Pro udstyret med et såkaldte ”periscope” modul, der indeholder en optisk zoom på fem gange – uden tab i billedkvalitet.

Skærmen på Huawei P20 ventes at blive af OLED typen og 6,1 tommer stor. Den grafiske opløsninger bliver Full HD+, og displayet får kun et lille dråbe-formet indhak i toppen. P20 Pro modellen får en større skærm på 6,5 tommer og formentlig Quad HD+ kvalitet.

Huawei vil integrere fingeraftryks skanneren i skærmen på begge P30 modeller. Til gengæld dropper Huawei sin 3D ansigts-genkendelse, hvilket kan forklare telefonernes meget små indhak i toppen af skærmen – de såkaldte ”notches”. Fremover skal de kun rumme selfie kameraet og behøver derfor ikke at være så brede og dominerende som på sidste års modeller.

Både Huawei P30 og P30 Pro kører med Huaweis eget Kirin 980 chipsæt med kunstig intelligens. P30 modellen får 8 GB RAM som standard – Pro versionen hele 12 GB. Lidt specielt skal Huawei P30 komme med et traditionelt hovedtelefon stik på 3,5 mm, mens Pro’en bruger USB-C stikket eller kræver en trådløs øretelefon….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er Facebook blevet for stor og stærk?