3 fik 19.000 nye kunder

Få en beagle som robot

Ude i verden har Sony stor succes med sin søde robot-vovse Aibo, der tiltrækker både voksne og børn. Aibo skider nemlig ikke på gulvet. Den kan gø og bevæge sig, genkende ansigter og lystre på stemme-kommandoer.

Aibo skal nu blive endnu mere populær fremover, efter at Sony har lanceret en ny tre-farvet version. Med sine chokolade-lignende kulører ligner Aibo en beagle. Den gamle Aibo mindede i sin hvide og sorte lakering mere om Nuser fra Radiserne tegneserien.

Sony sælger i første omgang sin elektroniske beagle på det japanske marked, hvor den koster 198.000 yen. Det er ca. 12.000 kroner.

Dertil skal man lægge penge til et software abonnement, der automatisk opdaterer Aibo med nye talenter og egenskaber via internet.

I løbet af foråret vil abonnementet til 1.480 yen om måneden (ca. 90 kroner) give Aibo en klart forbedret evne til at genkende ansigter og til at skabe digitale landkort over sin boligs indendørs geografi.

Det vil give Aibo evner som en vagthund. Den kan patruljere sit hjem og slå alarm via Wi-Fi og mobiltelefon, hvis der er fremmede i huset. Som en hyrdehund kan robotten også sikre sig, at hele dens familie er samlet i huset og har det godt.

Den gamle ensfarvede Aibo og den nye beagle variant. Elektronisk set er de to identiske og kan de samme ting.

Sony lover desuden at åbne Aibos software – dens API – så folk og firmaer udefra kan skrive nye apps til den populære robot vovse.

Det er jo ikke sikkert, at Sonys udviklingsfolk og designere er opmærksomme på alle de egenskaber, som Aibo burde besidde. Nye tricks f.eks, som man også lærer en ægte beagle hvalp.

Sony begynder at sælge den chokolade-farvede Aibo via sin japanske online shop og talrige fysiske butikker i Japan fra den 1. februar.

Desværre fortæller Sony ikke noget om, hvornår der er elektroniske beagles nok til at sende dem ud på andre markeder i verden. Lige nu koster en ensfarvet Aibo f.eks. 2.900 dollars i USA….

http://https://www.youtube.com/watch?v=kJoAcEI2PXQ

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 fik 19.000 nye kunder