Huawei Mate 20 Pro scorer top-karakter

Spotify vil erobre bilerne

Den svenske musik streaming tjeneste Spotify er her og der og allevegne på vores gadges. På mobiltelefonerne ikke mindst, på stereo anlægget hjemme i stuen og på vores laptops og tablets. Langt mere udbredt end sin ærkerival Apple Music.

De seneste officielle tal fra november viser, at Spotify har 87 millioner betalende abonnenter og 200 millioner, når gratisterne tælle med. Spotify selv regnede med, at man ville nå 95 mio. betalende abonnenter ved udgangen af 2018.

Spotify mener imidlertid, at der er ét stort område, som man endnu ikke har erobret med sin populære musik tjeneste. Det er personbiler, varevogne og lastbiler.

OK – mange streamer Spotify fra dere mobiltelefon og så videre via bilen stereo anlæg. Det fungerer fint, men Spotify vil gerne have integrationen mere perfekt. Uden kabler, så streaming tjenesten bliver en naturlig del af køretøjets features og funktioner.

Spotify har tidligere vist denne tallerken-formede musikbox til bilen. Den nye ventes at blive meget mindre, så den f.eks. kan gemmes mellem sæderne.

Mange bilfabrikanter tilbyder i dag Apple CarPlay og/eller Google Auto som del af deres køretøjers infotainment systemer. Så er det nemt at have en Spotify app, der kan betjenes via bilens centrale touch skærm – og i enkelte tilfælde sågar med chaufførens stemme.

Spotify vil nu hjælpe de millioner af bilister, der kører rundt i fire-hjulere uden det allersidste nye i infotainment skærme. De vil få tilbudt en lille Spotify boks, der forbinder mobiltelefonen trådløst via Bluetooth med bilens stereo system – og som kan betjenes med stemme kommandoer.

De første rygter om Spotifys kørende planer dukkede allerede op for et halvt år siden, fordi svenskerne havde sendt en hidtil ukendt lille boks til vurdering hos de amerikanske telemyndigheder FCC. Her skal alle nye mobiler og andet telegrej godkendes, før det må sælges i USA.

Siden har der været ret tavst omkring Spotifys auto-ambitioner. Lige indtil det britiske dagblad Financial Times rev op i historien igen her i den forløbne weekend.

Spotify er den daglige vej til musikken for 200 millioner mennesker verden over.

Ifølge den højt ansete avis er Spotify boksen så lille, at den nemt kan gemmes helt usynligt under f.eks. instrument panelet. Da kommunikationen foregår trådløst, vil det ikke være nødvendigt med andre ledninger end et kabel til give boksen strøm.

Føreren og andre passagerer vil f.eks. kunne spørge om bestemte musik numre eller kalde en spilleliste frem fra Spotify. De kan dreje op og ned for volumen eller tage imod opkald håndfrit.

Den medfølgende app på mobiltelefonen har store touch knapper til flere standard funktioner som senest valgte playlist eller en bestemt præ-indstilling af bas, diskant og loudness til specielt den musik, der bliver spillet.

Den nye bilboks udnytter ”Spotify Voice funktionen, der blev rullet ud sammen med firmaets mobile apps sidste år. Den fungerer langt hen ad vejen på samme måde, som vi kender det fra stemme-styrede højttalere med Amazon Alexa eller Google Assistent.

Financial Times venter, at Spotify vil lancere sin smarte bilboks senere på foråret eller måske lige efter sommerferien. Prisen skal ligge på ca. 1k00 USD eller knap 700 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei Mate 20 Pro scorer top-karakter