Spotify vil erobre bilerne

Ambeo er soundbar for entusiaster

Det tyske mærke Sennheiser har igennem årtier været højt berømmet for sine hovedtelefoner og mikrofoner, der bruges af både private musik entusiaster og professionelle lydfolk i studier, radio og tv.

Til gengæld er det nyt, at Sennheiser nu vil begive sig ud i fremstilling af Hi-Fi højttalere. Første produkt er soundbaren Ambeo, der skal placere sig blandt markedets bedste – men altså også dyreste.

Den ambitiøse tv-højttaler indeholder 13 separate enheder og skal ifølge Sennheiser være den første med ”avanceret 5-1-4 surround lyd og en bas så dyb, at den skal høres, før man tror det.” Vel at mærke dybbas uden en separat subwoofer.

Med sine 13 højttaler enheder skal Sennheiser Ambeo Soundbar kunne levere både 3D surround og ægte dybbas – uden brug af en separat subwoofer.

Sennheiser lover også, at Ambeo skal kunne levere 3-D lyd, der ”udvisker grænserne mellem playback og reality. Well – store løfter, der må afprøves, når den nye tyske soundbar kommer på markedet til maj.

Noget er der dog nok om snakken. Med sit fine renommé fra den professionelle sektor plejer Sennheiser ikke at kaste om sig med vilde påstande. Lydchippene i Ambeo er således udviklet i samarbejde med forskerne fra det tyske Fraunhofer IIS institut og rummer det nyeste nye i virtualisering og 3D simulationer.

Selve soundbar højttaleren er pakket ind i et solidt rør af børstet aluminium, der har enheder siddende, så Ambeo stråler lyd ud til næsten alle sider. Man skal derfor kunne tilpasse tv-højttaleren optimalt til alle lytterum og til den foretrukne siddeposition, som tv-seerne har.

Sennheiser Ambeo Soundbar er en af markedets mest avancerede, men desværre også dyreste.

Via en medfølgende mikrofon måles rummets akustik, så man via en app kan tilpasse lyden helt efter eget ønske eller til at give en perfekt balance mellem bas, mellemtone, diskant og surround stemning fra biografen.

Sennheiser Ambeo Soundbar har ganske praktisk fem præ-indstillede lyd-scenarier – movie, music, sports, news og neutral. Så behøver man ikke bruge tid og besvær på selv at justere sig frem til det bedste lydbillede.

Den nye soundbar har indbygget Chromecast, Bluetooth, Wi-Fi, optisk audio port, phono stik til AUX samt fire HDMI stik. De tre er standard, mens den fjerde støtter den avancerede HDMI eARC/CEC standard.

Mørk og dyster ser den nye Sennheiser Ambeo ud. Som et rovdyr på spring til at udløse en voldsom lydoplevelse fra sit tv.

Selvfølgelig kommer Sennheisers første tv-højttaler med Dolby Atmos, MPEG-H og DTS:X, så Hollywood film og nye tv-serier lyder lige så imponerende som i biografen – eller i hvert fald næsten.

Desuden rummer Ambeo en ny feature, der kaldes for Upmix Technology. Den skal gøre det muligt for soundbaren at forvandle normalt stereo til 5.1 surround og flot 3D lyd.

Al den slags teknologi koster penge. Sennheiser produkter er heller ikke ligefrem kendt for at være billige. Den nye Ambeo højttaler skal således koste ret voldsomme 2.499 euro. Det svarer til ca. 19.000 kroner. Det dobbelte, tredobbelte eller måske fire-dobbelte af, hvad de fleste folk betaler for en soundbar til deres tv i dag….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spotify vil erobre bilerne