Stor forskel på folks engelsk kunnen

Apple vil gen-oplive iPad mini

I takt med, at smartphones er blevet større og større, er de små tablets med 7 tommer skærme kommet i alvorlige klemme. Mobilernes skærme er efterhånden oppe på 6,5 tommer – og så er det svært at finde et argument for at købe en lille tablet. Den kan jo langt fra små meget som en moderne smartphone i dag.

Apple er selv medskyldig i udviklingen. De nye iPhone Xs modeller gumler sig direkte ind på markedet for Apples tidligere bestseller iPad mini. Den har ført en hensygnende tilværelse i de seneste par år, og mange har ment, at den lille tablet snart for dødsstødet.

Men tværtimod. Ifølge det sædvanligvis meget velorienterede fagmedie DigiTimes er Apple lige nu ved at gøre klar til en forårs-lancering af to nye iPad modeller. Den ene er femte generation af iPad mini.

En ny iPad mini 5 med 7 tommers skærm får det svært i konkurrence med tidens store mobiler. Apples egen iPhone Xs har f.eks. et display på 6,5 tommer. Holder Apple til gengæld prisen helt nede på iPad mini 5, kan den have en chance.

Apple har dækket den tunge ende af tablet markedet med sine avancerede iPad Pro modeller. Til gengæld ser Apple noget tyndhåret ud, når det gælder ”begynder-tablets”. Her markerer flere kinesiske og koreanske konkurrenter sig stærkere.

Det er efterhånden to år siden, at Apple sidst gav iPad mini en opgradering. Og med længere siden, at Apple betragtede den lille mini som et vigtigt ”flagskibs” produkt.

I stedet satsede Apple mere på de dyre iPad Pro modeller, der qua deres større skærme ikke konkurrerede direkte med firmaets egne iPhones – og for den sags skyld også andre fabrikanters store smartphones. Mange af dem som f.eks. Samsungs Galaxy Note9 leveres som standard med en digital pen og kan derfor betjenes præcist som en tablet.

Apple ventes også at komme med en opgraderet version af iPad på 9,7 tommer. Den kommer nok til at hedde iPad 7.

Den anden tablet nyhed fra Apple her til foråret ventes at blive en opgraderet udgave af den ”almindelige” iPad med 9,7 tommers skærm. Da det så vil være den syvende udgave, ville det være oplagt for Apple at kalde den for iPad 7. Også for at markere forskellen til den nuværende iPad – uden ekstra navn.

Lige nu sælger Apple en iPad mini 4 til priser fra 3.399 kroner, mens den større og nyere iPad med 9,7 tommer skærm kan fås 600 kroner billigere – til 2.799 kroner. Det misforhold er Apple nødt til at fjerne, når en ny iPad mini 5 dukker op på markedet om et par måneder eller tre.

Nærmere tekniske specifikationer på Apple iPad mini 5 og iPad 7 er ikke lækket endnu.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stor forskel på folks engelsk kunnen