Længere levetid til iPhone

Nike lancerer selv-snørende sneakers

Det er efterhånden 30 år siden, at vi så det første gang – at sportssko kunne binde deres egne snørebånd. Det var i filmen ”Tilbage til fremtiden II”, hvor Nike demonstrerede muligheden.

Siden har sneaker folket drømt om, at de kunne købe et par automatiske sko til sig selv. Nogle få udvalgte har haft chancen, når skofabrikanterne har lavet sjældne Special Editions – eller hvis man var sportsstjerne og viste sit fodtøj frem på tv og med fotos i andre medier.

Nu vil Nike så omsider sørge for, at de intelligente sneakers bliver hvermands eje. Eller i hvert fald mere udbredt hos dem, der er parate til at betale 350 USD eller ca. 2.350 kroner for et par basket støvler.

Nike begyndte at give smugkig på de nye selv-bindende sneakers lige før jul. I går blev de så en realitet, at Nike Adapt BB bliver en realitet. De skal kunne købes i butikkerne fra hen på foråret.

Målgruppen er officielt basketball spillere, men de nye sko skal nok blive voldsomt trendy hos mange andre. Det vil jo see cool ud at sidde på en café eller bar og vise frem, at ens smarte sneakers kan binde deres egne snørebånd ved tryk på en smartphone skærm.

Operationen kan såmænd også foregå helt automatisk: Når brugeren stikker fødderne i sine Nike Adapt BB, vil en lille elektrisk motor og tilhørende gear i skoen automatisk justere, hvor stramt den ”bindes” om ejerens fod. Den stramhed kan man naturligvis justere individuelt via en medfølgende app.

Nike beskriver selv mulighederne: I opvarmnings-fasen før en kamp sidder skoen mere løst. Når alvoren begynder, trykker man på en knap på sin mobil, og skoen strammes op, så den sidder som malet på sportsmandens fod.

Nike forklarer videre, at vores fødder forandrer sig – både i løbet af en sportskamp og, når vi har dem på i timevis og f.eks. vader meget rundt. Derfor snører mange os vores sko, når fødderne er blevet varme og svedige. Med den nye Adapt BB sneaker behøver man ikke bøje sig ned for at gøre det. Et klik på mobilen klarer opgaven.

Desuden lover Nike, at der løbende vil komme opdateringer til Adapt BB sneakerne. Det kan f.eks. være et større udvalg af stramme-niveauer eller sågar digitale trænings programmer, der udnytter den nye skos egenskaber optimalt….

https://www.youtube.com/watch?v=uZJ2bq12JSI

Nike forklarer, at vores fødder ændrer sig i størrelse, når de belastes og bliver varme. Det kan være i en sportskamp eller flere timer på gå-ben.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Længere levetid til iPhone