DJ'ernes legendariske SL-1200 er tilbage

Hvornår får vi 8K tv at se?

Knap er 4K tv – også kaldet UHD fjernsyn – begyndt at blive udbredt i danske hjem, før alle taler om 8K. I hvert fald alle tv-fabrikanter og nyhedsmedier. Inklusive mig selv her på bloggen.

Det er selvfølgelig, fordi der er en nyhed i 8K tv. Det er der ikke i 4K, for dem har alle. Måske lige bortset fra, når LG viser en version, hvor skærmen kan rulles ud – eller Samsung præsenterer et 4K tv på 219 tommer!

Kun få tv-udsendelser vises i dag i 4K, så markedets i øjeblikket bedste skærme kan sjældent få lov til at vise deres stærkeste kvaliteter. Meget flotte, skarpe og hurtige billeder.

Meget værre bliver det med 8K. Selvom næsten alle de store tv-fabrikanter viser dem på deres stande på CES Show i Las Vegas i disse dage, har en af de store amerikanske aviser helt ret med sin overskrift: ”Not Coming to a Home Near You Anytime Soon.”

(Infografik: Statista.com)

Imponerende ser de ud, når 8K skærme på op til 98 tommer bliver tændt i et halvmørkt lokale. De er ikke kun store. De er også ultratynde og utroligt detaljerede. Men de får da også deres billeder direkte fra en stærk computer og ikke fra en public service tv-station eller via internet fra Netflix.

Ifølge en spådom fra Strategy Analytics vil det vare flere – måske adskillige år – inden 8K tv bliver almindelige i vores hjem. Så hjælper det heller ikke, at Japan vil optage hele sommer-OL i Tokyo i 2020 i 8K. Næsten hele verden vil kun se sports-udsendelserne i 4K eller i Full HD.

I år ventes kun 400.000 8K tv solgt på verdensbasis. Det er ikke ret mange. Om fire år – i 2023 – vil højst tre procent af alle aktive tv-apparater kunne vise 8K. Det svarer til 11 millioner styk.

Vesteuropa inklusive Danmark vil være relativt langsom til at adoptere det nye super-tv. Kun 1,7 pct. af vores hjem vil have 8K om fire år. Til den tid vil udbredelsen være 3,9 pct. i USA og 4,1 pct. i Asien og Australien….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DJ'ernes legendariske SL-1200 er tilbage