Acer laptop vejer kun 890 gram

Fagre nye badeverden

Fremtidens intelligente hjem begrænser sig naturligvis ikke til dagligstuen, køkkenet og alarmer ved dørene. Det trænger sig også ind i børneværelserne med baby-alarmer – og til badeværelset.

Japanerne har gennem adskillige år vist vejen. Ovre i Asien kan man f.eks. købe luksus-toiletter med indbygget varme i sædet, lys ved fødderne og sensorer, der automatisk måler ens temperatur, blodtryk og urin, mens man sidder og troner.

I de seneste par år er der så også kommet intelligente spejle, som kan hjælpe med at lægge make-up  og som fungerer som touch skærme med visning af tv, emails, huskelister osv ude i den ene side.

Hvad med et interaktivt og intelligent badekar?

USA’s store fabrikant af armaturer – Kohler – viser nu det komplette og kloge badeværelse. Hvor det smarte spejl er kombineret med intelligent belysning, det analyserende toilet og den vand-besparende bruser. Det hele styret med håndbevægelser og brugernes vokale kommandoer. Via Google Assistent og Amazon Alexa.

Kohler kalder sit futuristiske koncept for Veil Lighted Bathroom Collection. Som navnet antyder er den intelligente belysning nøglen til al velvære. Den sidder i både det kloge toilet, i det smarte spejl, i toiletbord, vandhaner og i alle andre lyskilder i badeværelset.

I samarbejde med Signify – det nye navn for Philips’ lys-division med bl.a. Hue pærer – kan Kohlers nye badeværelse kopiere lys og lyd fra naturen. Lad det være en urskov i regnvejr, en solbeskinnet badestrand på Bahama eller en farverig eng fra det centrale Jylland.

Det intelligente Numi toilet fås både i firkantede og runde udgaver.

Man kan selvfølgelig indstille lys og stemning i badeværelset helt efter sin egen smag og humør. Stemningen kan også sættes til at variere tidspunktet på dagen – f.eks. så man undgår grelle farver og lys, når man lige er vågnet op.

Et andet element i Kohlers forestilling om det moderne badeværelser er Verdera. Det er et stort spejl, hvis funktioner styres med stemmen.

Så behøver man ikke sætte fedtede eller våde fingre på glasset for at kalde f.eks. vejrudsigten frem, spille musik fra Spotify, tjekke nattens indkomne emails eller foretage et telefon opkald. Verdera spejlet fås i flere størrelser og indeholder Wi-Fi, Bluetooth, stereo højttalere og en Klasse D forstærker.

Verdera spejle fås i flere størrelser og designs. Alle har integreret computer skærm, stereo anlæg og stemme-styring.

Numi er Kohlers inter-aktive toilet, hvor man kan få analyseret sit helbred, sprinklet sin numse ren med lunkent vand nedefra – eller kastet diskret farvet belysning på sine fødder. Hører man til dem, der godt kan lide at bladre i aviser eller blade, mens de sidder på toilettet, kan det kloge badeværelse automatisk kaste en spot fra loftet som læselampe.

Alt dette lyder som fremtids-musik fra en ”Jetsons” tegnefilm, men er det faktisk slet ikke. Senere i år vil alle elementer i Kohlers nye Veil Lighted Bathroom Collection – hvis man altså har penge nok på kontoen.

Numi 2.0 toilettet koster f.eks. alene 7.000 USD eller ca. 47.000 kroner. Det kloge spejl kan fås fra 899 USD (6.000 kr), mens et belyst badekar skal beslaglægge 4.849 USD –  32.000 kroner.

Det kloge badeværelse sparer selvfølgelig på vandet og indstiller temperaturen til præcis de antal grader, brugeren foretrækker.

De indre dele af skabene kan belyses efter stemme kommandoer, og de enkelte hylder kan f.eks. opvarmes til håndklæder

Hvis man er til dyster belysning i sit badeværelse – no problem. Sig det til Kohler udstyret eller indstil atmosfæren via en smartphone app.

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Acer laptop vejer kun 890 gram