Motorola har ny topmobil

Årets mest triste iPhone historie

Er der nogen, der kan huske den utrolige historie fra 2011, hvor en ung kineser solgte sin ene nyre for at få råd til at købe en iPhone? Jeg kan godt, for den kom i overskrifterne på alverdens medier for syv år siden – og nu er den triste fortsættelse så kommet.

I 2011 var iPhone 4 det hotteste, man overhovedet kunne drømme om, når man var teenager. Også i Kina, hvor Apple telefonen kostede mange penge for en almindelig arbejder-lønning.

Det måtte den dengang 17-årige Xiao Wang erfare som så mange andre unge i Kina. Hans forældre havde ikke råd, og iPhone 4 var et stærkt status symbol på det gymnasie, hvor Wang gik dengang.

Hvor vild kan man være efter at få en ny smartphone?

Gode råd var dyre – og det samme var den ønskede smartphone. Teenageren reagerede derfor på en lille annonce i en lokal avis, hvor man efterlyste donorer, som vil ofre en nyre eller en lunge mod et pænt stort kontantbeløb.

Xiao Wang lod sig lokke. Dels på grund af de 20.000 kroner, han ville få i hånden – alt rigeligt til at købe en ny iPhone 4. Dels fordi lægerne lovede, at han ville få et helt normalt liv uden den ene nyre. En uges rekreation, og han ville være klar igen. Med sin nye mobil i hånden.

Selvfølgelig viste virkeligheden sig at blive et livslangt mareridt for den naive teenager. Han fik ganske rigtigt sin iPhone 4, men operationen i en ulovlig lægeklinik gik galt. Operations-stuen var ikke rengjort ordentligt, og en infektion slap ind i Xiao Wang og angreb den unge mands dengang sunde nyre nummer to.

Xiao Wang har fået men resten af livet, fordi han for syv år siden var så vild efter at få en iPhone.

Først på dette tidspunkt opdagede den 17-åriges familie, hvad der var sket. Den blev nemlig tvunget til at betale for sønnens efterfølgende dialyse behandling, for hans overlevende nyre aldrig kom til at fungere igen.

Det er en behandling, der koster mange flere penge end en hel kasse med nye iPhones. Men den er den eneste måde, som kan holde den i mellemtiden 24-årige kineser i live.

Ifølge det asiatiske dagblad Oriental Daily var den 17-årige heldig at få økonomisk hjælp fra flere rige kinesiske landsmænd. De sørgede også for en  retssag mod sygehuset, som Xiao Wang har vundet efter flere års domsforhandling. Men han må leve med at skulle gå i dialyse flere gange om ugen for at få renset sit blod. Sandsynligvis vil sygdommen også afkorte hans liv.

Jeg behøver vel ikke skrive moralen ned på denne historie. Den turde være åbenlys. Men historien skulle være så ganske vist….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motorola har ny topmobil