Japan advarer mod for meget mobil

Handy printer skriver på alt

De printere, vi kender, kan stort set deles op i tre kategorier: Dem, der kan udskrive på papir. Dem, der kan printe på labels og etiketter. Og 3D-printerne, der kan forme hele ting som f.eks. reservedele, små kunstværker osv.

Måske vi skal vænne os til en fjerde kategori. Nemlig små handy skrivere, der kan printe på en væg, et stykke træ eller direkte på tøj. Kort sagt på alle de ting, som man ikke kan putte igennem en bordprinter.

Nyheden hedder PrintBrush XDR og er udviklet af svenske PrintDreams i Stockholm. Her forsøger man i øjeblikket at få finansieret en storproduktion ved at tilbyde den handy printer til forudbestilling via iværksætter portalen Kickstarter.

Den svenske PrintBrush XDR nyhed ligner mere en hæftemaskine end en farveprinter.

Teknisk ser er PrintBrush en håndholdt farve inkjet printer, der kommunikerer trådløst med en smartphone eller tablet app via Wi-Fi. Alternativt kan man bruge et USB-kabel, men det er ikke så praktisk, når man står på en trappestige og vil dekorere muren i sin stue.

For at printe skal brugeren blot trække den svenske nyhed hen over ”næsten hvilken som helst” overflade. Langsomt fra venstre mod højre eller den modsatte vej. Via en indbygget optisk sensor og en mikroprocessor foreslår XDR retning og hastighed – sammenholdt med det motiv, der skal printes.

Udskrivningen foregår i tre bånd ad gangen, som enten ligger helt tæt på hinanden eller printes med en lille afstand mellem hver. ”Bemalingen” skal helst foregå horisontalt for bedste resultat.

Via en optisk sensor og intelligent software kan den lille inkjet printer bestemme, i hvilken retning man skal bevæge hånden – og hvor hurtigt.

Det hele sker i ret lavt tempo, og PrintBrush kan f.eks. ikke udskrive et helt A4 ark med grafik og tekst. Nyheden er derfor ikke en konkurrent til konventionelle desktop printere.

En blækpatron fra PrintDreams kan klare omkring 5.000 bånd på hver 102 gange 13 mm. Tilsvarende har det indbyggede lithium-polymer batteri kapacitet til 4.000 print pr. opladning.

Interesserede kan i øjeblikket forudbestille et eksemplar af PrintBrush XDR formedelst 2.166 svenske kroner. Det er ca. 1.565 danske. Når den handy alle-vegne-printer kommer i handelen næste år, stiger prisen til 299 USD eller 2.000 kr…,

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Japan advarer mod for meget mobil