Her har du tasterne på fingrene

Skævt kvinde-billede på nettet

Hvis man kigger på jobsøgninger online, er der enorme kønsforskelle. Måske meget større end i den virkelige verden. Prøv selv at søge på internet efter stillinger som f.eks. direktør, læger, skolelærere eller mekanikere.

Ifølge det internationale analyse bureau Pew Research Center vil omkring en fjerdedel af de fotos, der vil blive vist af mekanikere – være kvinder. Statistikken fortæller imidlertid, at kun ca. to procent af kvinderne reparerer biler, lastvogne og traktorer.

I den anden ende af spektret finder vi, at kun tre af ti bartendere på jobsøge fotos er kvinder. Rent faktisk er næsten dobbelt så mange beskæftiget i dette erhverv – 57 pct.

(Infografik: Statista.com)

På samme måde er kvinder over-repræsenterede i online billeder, når man søger på erhverv som f.eks. sanger, politi betjent eller kabine personale i fly.

Det omvendte er igen tilfældet i fag som bogholder, administrerende direktør eller sikkerhedsvagt. Her arbejder langt flere kvinder, end internettets reklamer får lov til at vise.

Ret tankevækkende, ikke sandt?

Når vi så samtidig ved, hvor stor indflydelse nettet har, kan skævheden virke nærmest alarmerende. Måske for teenagere, der lever i deres mobil og er online døgnet rundt. Får de et helt fortegnet billede af samfund og verden….

(Grafik: Pew Research Center)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her har du tasterne på fingrene