Facebooks medarbejdere utilfredse

Kamera kapløb fortsætter på telefonerne

Kapløbet om at presse ekstra megapixels i mobiltelefonernes små kameraer fortsætter ufortrødent ind i det nye år. Der kommer både flere billedskyder i hver smartphone. Rekorden ligger lige nu på seks hos Samsungs Galaxy A8. Hvert kamera får samtidig flere billedpunkter at gøre godt med.

Lige nu ligger Huawei forrest med billed sensorer på Mate 20 telefonerne, der rummer 40 megapixel sensorer. Men verdens største fabrikant af digitale kameraer til mobiler – Sony – står klar med noget endnu mere imponerende.

For nogle måneder siden viste Sony prototyper på en ny billedsensor med 48 megapixel (MP). Det kunne dog se ud, som om Sony bliver overhalet indenom af en af sine egne sensor kunder – kinesiske Xiaomi.

I går præsenterede Xiaomi præsident Lin Bin nærbilleder af en telefon med 48 megapixel kamera på det kinesiske sociale media Weibo. Den bliver lanceret lige efter nytår og bliver markedets første med den nye supersensor.

I øjeblikket er Mi 8 Pro topmodellen hos Xiaomi. Den har et dobbelt kamera med 20 megapixel sensorer og kunstig intelligens.

Xiaomi er Kinas næststørste og verdens fjerdestørste mobil-fabrikant. Telefonerne fås i Danmark via teleselskabet 3.

Det er usikkert, hvorvidt Xiaomi køber sine 48 MP sensorer hos Sony eller Samsung. Men tilsyneladende ledsages de af en dobbelt flash. Desuden vil Xiaomi enten levere sensoren som del af mobiler med to eller tre kameraer på ryggen.

Lin Bin ledsager sit indlæg med en kommentar, der er mere ”understatement” end normalt fra en stor kinesisk fabrikant. Han fortæller, at han har brugt den nye smartphone i nogle uger, og den er ”slet ikke dårlig.”

Vi får se til januar. Xiaomi ser ud til at stå med 2019’s første store nyhed i smartphones….

Xiaomis seneste design påfund er et halv-gennemsigtigt cover i titanium, hvor man kan kigge ind til Snapdragon 845 processoren.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebooks medarbejdere utilfredse