3 lancerer eSIM til iPhone

FAANG falder fortsat

Hvis I interesserer jer en smule for internationale it-aktier – og måske har lagt nogle af jeres surt tjente penge på aktierne – vil I formentlig kende begrebet FAANG.

Det er fælles-betegnelsen for de fem store amerikanske tech- og internet-aktier fra Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google.

De har længe været gyldne investeringer, fordi internet, streaming og mobiltelefoner bare er drønet derudad, og aktierne i samme takt og opad.

I går gik det dog galt med FAANG. Aktierne fra tech-gigantenre faldt mellem fire og seks procent. Det er blot den seneste nedtur for USA’s sværvægts-klasse af it-giganter.

(Infografik: Statista.com)

Siden begyndelsen af September er FAANG virksomhedernes værdi bare gået den forkerte vej – ned. Værst er det gået ud over Amazon. Verdens største online varehus nåede lige at følge Apple som nummer to i verden, der havde markedsværdi på over en billion US dollars.

Derefter vendte bøtten helt. Efter milepælen med de 1.000 milliarder den 4. september har Amazon mistet 25 pct. i værdi. Mandag lå Amazon på 736 millioner USD – godt 4,9 billioner kroner. Det er over 250 millioner USD lavere end for tre måneder siden.

Kigger vi på 2018 som helhed ser billedet dog knap så negativt ud for FAANG investorer. Bortset fra hos Facebook har deres aktier vundet så meget i værdi i årets første syv måneder, at det kan opveje de dårlige måneder fra september til december….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 lancerer eSIM til iPhone