BART er julefestens helt

Sådan ser fremtidens Office pakke ud

De fleste af os kender ikonerne på Microsoft Office som vores egen bukselomme. Især på Windows pc’er bruger vi dem hundredevis af gange om om dagen uden at tænke nærmere på det. Vi klikker bare på dem og glemmer at undre os over, at ikonerne godt nok er lidt gammeldags i designet.

Det ændrer Microsoft nu på. I løbet af de kommende uger og måneder lancerer Microsoft helt nydesignede og moderne ikoner, der vil præge fremtidens apps, programmer og web udseende.

Det er fem år siden, at Microsoft sidst gav sine ikoner et forbedret udseende. Siden er der sket store forandringer i, hvordan folk bruger deres pc og Office.

I dag ligger den ikke længere som en stor og tung kontorpakke på computerens harddisk, men hentes typisk ned som apps fra internet efter behov.

For fem år siden – det var lige efter den mangeårige topchef Steve Ballmers exit – satsede Microsoft stadig voldsomt på Windows. Nu er cloud services Microsofts vigtigste indtægts-kilde. Det cloud baserede Office 365 kom i 2011, men har først fået rigtig fart i de seneste tre-fire år.

I stedet for pæne, rene ikoner, der repræsenterer det gamle koncept med at åbne et lokalt dokumenter, vil fremtidens Office symboler vise den opgave, de løser, når man klikker på dem.

Excel får f.eks. et rektangulært ikon, der symboliserer regneark. Powerpoint får en rund lagkage grafik. Teams aktiveres via et ikon, som viser mennesker osv osv. Ideen er, at indhold er vigtigere end format. Det er den måde, man arbejder med Office 365 i praksis.

Microsoft vil fortsat sælge konventionelle Office pakker og Windows, men de nye ikoner markerer en ny tid, hvor alt foregår på nettet.

De indikerer også, at fremtiden måske ikke længere ligger på en Windows pc, men går på tværs af mange forskellige platforme – fra mobiltelefon og tablet, over online notebooks til stemmestyrede højttalere, skærme på køleskabe osv….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BART er julefestens helt