Øretelefoner der kan redde liv

Bedre styr på julemanden i år

Vi har første advent i dag, og julemandens travleste periode bliver dermed ringet ind.

Den rødklædte mand med det hvide skæg skal sidde med tusinder af børn på knæet i utallige indkøbscentre for at lytte tålmodigt til deres gaveønsker.

Julemanden og hans assistenter skal læse millioner af ønskelister og tjekke, hvor mange af de må afsendere har været søde og artige – og dermed har gjort sig fortjente til de fine gaver.

Google er på vej med en ny udgave af sin Santa Tracker app.

Den travle mand skal også overvåge, at hans nisser – og alle fabrikkerne fra Danmark til Kina – nu fremstiller legetøjet ordentligt og i ufarlige materialer.

Desuden skal han forberede sig på de forskellige vejrforhold, som han møder verden over, når han skal distribuere alle gavepakkerne via skorstenen og hans flyvende slæde med rensdyr motor.

De ustadige vejr kender han jo godt fra tidligere års julerejser, men klima-opvarmningen på jorden har gjort vejrforholdene mere ekstreme end nogensinde før.

Endelig skal han nu for første gang tage hensyn til Europas GDPR regler for beskyttelse af privatfolks data – samtidig med at han skal passe ekstra meget på, hvis han bruger Facebook til at kommunikere med sine små venner. Man ved jo aldrig, hvor folks personlige informationer ender via Facebook.

Trods sin store travlhed har julemanden heldigvis altid tid til at chatte med piger og drenge. Fra i år kan det foregå ekstra nemt, hvis man har Google Assistent på sin smartphone, tablet eller stemme-styrede højttaler.

Så skal man bare sige ”Hey Google, ring til julemanden”. Så vil man have en direkte forbindelse til Nordpolen og julemandens kontor deroppe i nord.

Børn, der kalder op, vil som det første blive bedt om at hjælpe julemanden med at skrive til den store nisse festival. Derefter begynder dialogen om gaver, ønsker og artighed.

Skulle man være i besiddelse af Googles nye Home Hub, der er en stemme-styret højttaler med skærm, vil samtalen blive ledsaget af juleglade billeder og illustrationer. Det er da cool for de juleglade små børn.

Her i weekenden havde Google endnu ikke præsenteret for den nye 2018 udgave af sin Santa Tracker app, der vil være god at have åben, når man kommunikerer med julemanden. Sidste år skete det den 3. december – så hold lige øje med Google Play og Apples App Store de næste par dage.

Santa Tracker app’en følger julemandens travle hverdag her i december og kulminerer naturligvis den 24. og den 25. december, hvor gaverne bliver afleveret verden over. Børnene kan følge, hvor julemandens slæde lige nu befinder sig, og de kan afkorte ventetiden, til juletræet tændes, med sjove julespil og sange….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Øretelefoner der kan redde liv