Lenco pladespiller på en ny måde

Hi-Fi veteran giver moderne lyd fra sig

Det gode ved Hi-Fi er – ud over lyden og musikken – at man ikke behøver være en kæmpestor fabrikant for at få succes. Nogle gange er det faktisk omvendt. De helt store i branchen i styktal har som oftest sværere ved at vinde respekt hos de virkelige audiofiler end små og entusiastiske fabrikanter, hvor fremstillingen måske stadig foregår i hånden.

Grado er sådan en producent. Siden 1953 har Grado Labs med base i New Yorks Brooklyn begavet verden med fremragende hovedtelefoner, pickup nåle, high-end forstærkere og andet tilbehør til Hi-Fi folket.

For at markere sin 65-års fødselsdag i år har Grado besluttet at lancere sine første trådløse hovedtelefoner nogensinde. Grado GW100 hedder de.

Trådløse først nu – vil mange nok sige, men lydfolkene fra Grado Labs har haft deres årsager til at vente længere end konkurrenterne på markedet. Grado mener nemlig ikke, at elektronikken i Bluetooth og aptX har været god nok. Hos Grado stiller man høje krav til både sig selv og lydkvaliteten fra sine produkter.

Derfor nytter det ikke noget, hvis der er et svagt led i transporten af musiksignaler fra studie optagelserne, forvandlingen fra analog til digitalt format og til sidst tilbage til det analoge igen foran brugerens øre. For Grado har det trådløse signal været dårligere end at sende det via et kabel til hovedtelefonerne.

Grado hævder, at GW100 er de første åbne hovedtelefoner med trådløs teknologi på markedet. Designet er klassisk i sort og sølv, og GW100 placeres over øret – ikke inde i øregangene som de populære trådløse øretelefoner.

Højttaler enhederne i GW100 – driverne – er de samme, der sidder i Grados hovedtelefoner med kabel. Driverne er naturligvis blevet fintunet til deres nye omgivelser, ligesom elektronikken er optimeret på flere punkter. F.eks. hævder Grado, at tabet af signalstyrke og dynamik er 60 pct. lavere end på andre trådløse hovedtelefoner.

Mærkelig nok leverer Grado sine GW100 med Bluetooth 4.2 og aptX lyd. Ikke den nyere Bluetooth 5.0, hvor lydkvaliteten skal være endnu bedre. Til gengæld kører de 15 timer på en batteri opladning og kan levere imponerende lydtryk, så længe signalkilden – f.eks. en Hi-Fi forstærker, en laptop eller en smartphone ikke befinder sig længere væk end 10 meter.

Prisen på Grado GW100 er overraskende lav. Vi taler jo trods alt om et produkt i den høje klasse. Hovedtelefonerne koster 249 USD eller 2.000 kroner i Danmark….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lenco pladespiller på en ny måde