To, tre, fire, fem….16 kameraer på mobilen

Fyrer Zuckerberg snart sin topchef?

Som bekendt for de fleste tager en skilsmisse længere end en forelskelse.

Således krævede det efter sigende kun et par glas likør, før Mark Zuckerberg fik overbevist den succesrige Google direktør Sheryl Sandberg om, at hun skulle fortsætte sin karriere med et topjob hos Facebook.

Det var tilbage i 2007. Siden har Sandberg og Zuckerberg oplevet både opture og nedture. Sammen i verdens største sociale medie og også i privatlivet.

Mange iagttagere mener, at de to efterhånden har levet sig fra hinanden. Deres indbyrdes forhold er, hvad man ofte på internet kalder ”kompliceret.”

Da forholdet mellem Zuckerberg (tv) og Sandberg var strålende. I midten ses Facebooks vice president for kundeforhold, Dan Rose.

Ifølge rygterne er Zuckerberg på udkig efter en afløser for Sandberg, mens hun efter sigende har haft flere møder med sine private advokater.

Naturligvis siger Facebook ikke noget udadtil. Tværtimod roser Zuckerberg sin næstkommanderende som uundværlig. Sådan skal det være, når en virksomhed er børsnoteret – og hver eneste krusning i overfladen kan få aktie kursen til at styrtdykke.

Sheryl Sandberg bliver da også svær at erstatte. Hun har været primus motor i Facebooks vækst til i dag over 2,27 milliarder brugere. I hendes tid er det sociale medies reklame indtægter også mangedoblet.

På den anden side er Facebook her i 2018 sunket dybere og dybere ned i skandaler. Først misbrug af brugernes personlige informationer via Cambridge Analytics. Så historie med den russiske manipulation af valget i USA. Og her senest målrettede tilsvinings-kampagner mod ærkerivalerne fra Apple og Google.

Sheryl Sandberg – Facebooks magtfylde Chief Operating Officer. Er hun på vej ud, efter at hendes forhold til Mark Zuckerberg er gået fra “godt” til “kompliceret”? (Foto: Wikimedia)

Indtil videre har Sheryl Sandberg kunnet holde sig uden for skandalerne. De færreste tror dog på, at hun som topchef i Facebook var uvidende om, hvad der skete i organisationen.

Desuden har hun været skånet i en periode. Sandbergs ægtemand og far til hendes to børn døde i 2015. Hendes åbenlyse sorg fik hun afløb for i sin bog ”Option B”, der blev en international bestseller.

Siden har Sheryl fundet en ny kærlighed hos tech-milliardæren Bobby Kotick, der ejer spilgiganten Activision og tidligere har været direkte i bl.a. Yahoo! og Coca-Cola.

Ifølge ”New York Times” havde Sandberg allerede kendskab til russiske hackeres forsøg på at påvirke den amerikanske præsident valgkamp. Hun skal sågar have forsøgt at holde kendsgerninger skjult for sin boss – Facebooks stifter Mark Zuckerberg.

Mark Zuckerberg skal være sur over, at han skal lægge ryg og navn til Facebook skandaler, som bl.a. hans næstkommanderende, Sheryl Sandberg, har holdt ham uvidende om.

Senere kom det frem, at mindst 120 millioner Facebook brugere havde set den organiserede ”fake news” kampagne styret fra Moskva.

Amerikanske medier spekulerer nu i, at det nok i virkeligheden var Sandberg – og slet ikke Zuckerberg – der gav ordre til at hyre det Washington DC baserede PR-firma Definers til at sprede negative historier om Google og Apple.

Sandberg selv siger, at hun kun har modtaget et par emails, hvor Definers navn blev omtalt. Siden har Facebooks kommunikations-direktør Elliot Schrage måttet påtage sig skylden og forladt firmaet. That’s business.

Mark Zuckerberg selv skal have været både skuffet og vred over at blive holdt uvidende om så vigtige sager som Cambridge Analytixa og Definers. Som øverste chef og Facebooks kransekage figur har han nemlig måttet tage skraldet fra presse, politikere og aktionærer.

Ingen tvivl om, at skandale-sagerne har belastet det gode forhold mellem Zuckerberg og Sandberg. Spørgsmålet er måske bare, hvor lang tid det holder, inden Facebooks stærke dame ryger ud.

Sheryl Sandberg kommer dog næppe til at sulte, hvis hun skulle forlade Facebook. Hendes årsløn siges at ligge på over 160 millioner kroner. Dertil kommer Facebook aktier til over fem milliarder kr….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

To, tre, fire, fem….16 kameraer på mobilen