Digitron var det første digitalur

CORX kan mere end andre ure

De fleste moderne smartwatches reklamerer med, at de kan gøre vores liv sundere ved f.eks. at opfordre til at dyrke motion eller måle bærerens puls, antal vandrede skridt osv.

Nogle fabrikanter med Apple og Samsung i spidsen har noget større ambitioner og vil lænke deres smartwatches trådløst til online-platforme, hvor brugeren kan følge mere detaljeret med i sin helbreds-tilstand.

Det nye CORX Biometric Smartwatch er anderledes. Eller rettere – det kan meget mere. Først og fremmest give “real time” informationer om bærerens helbreds-tilstand, som f.eks. læger, sygeplejersker, trænere osv løbende kan holde øje med.

CORX kan de fleste ting, som andre smartwatches også kan. Den store forskel er, at CORX også kan fungere som et medicinsk værktøj.

CORX uret kan både måle bærerens blod-iltning (SPO2), registrere hjertets elektriske aktivitet (EKG), opdage ujævnheder i hjertets slag, måle åndedræt, temperatur, stress niveau osv. Senere kommer også en sensor til blodsukker niveau, hvilket er vigtigt for diabetikere.

CORX uret er udviklet af det italiensk ejede Ponti Design Studios i Hong Kong. Ponti er her gået i tæt samarbejde med det lokale sundheds-service-firma SaluderMD, der forbinder læger og hospitaler digitalt til deres patienter.

Via en app på uret og en tilknyttet smartphone kan brugerne koble sig op døgnet rund til en tele-medicinsk platform. Den kan f.eks. overvåge syge patienter eller plejekrævende ældre i deres hjem, slå alarm, give brugerne vejledning i medicin-brug og fysioterapi.

CORX biometriske smartwatch indeholder flere sensorer end normalt. Det kan f.eks. lave en EKG over hjertets rytme eller måle bærerens åndedræt.

CORX kan også assistere gravide og sågar udskrive recepter til det nærmeste apotek. Uret har desuden en særlig alarm knap, der tilkalder hjælp direkte hos f.eks. læger eller ambulance tjeneste.

Designet er elegant med en matsort urkasse i rustfrit stål og mønstret urrem i silikone. Urkassen er 43 mm i diameter, og farveskærm plus Intel mikroprocessor kører med et modificeret Wear OS styresystem på basis af Android.

CORX Biometric Smartwatch lanceres på det amerikanske marked i begyndelsen af næste år. Planer for en europæisk introduktion er ikke oplyst endnu. Det samme gælder priser, der afhænger af, om man køber uret separat eller lader det indgå i et sundheds-abonnement….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Digitron var det første digitalur