RoomyRoc er et anderledes skrivebord

Lynhurtigt bredbånd til flere

Mange danske husstande har allerede adgang til fibernet, der er med til at gøre vores lille land til et af de steder i verden med bedst dækning af hurtigt internet. Ikke alle danskere er dog med endnu, og fra politisk hold kræves, at det sker snarest.

Et skridt i den rigtige retning kommer nu fra TDC, der har indledt sin nye bølge af fiber udrulning til danske husstande og virksomheder.

Udvalgte områder i Hvidovre og på Amager er de første, som får glæde af tilbuddet om gratis tilslutning til TDC’s fibernet. Det drejer sig om omkring 4.000 husstande.

TDC Group har indledt første bølge af en ny udrulning af hurtige fiberkabler over hele landet. (Foto: TDC)

TDC’s nye satsning betyder også, at alle tele-leverandører fremover kan bruge de samme kabler til kunderne. Det bliver ikke længere nødvendigt at grave veje, fortove og haver op, hver gang man skifter tele-udbyder.

De første spadestik – eller rettere gravko stik – foregik lige før weekenden. Målet er at nå ud til flest mulige husstande i de områder, hvor de nye fiberkabler bliver lagt ned.

Men samtidig vil TDC samle erfaringer fra Amager og Hvidovre til senere større udrulninger af hurtige fiberforbindelser andre steder i landet.

Fremover bliver det ikke nødvendigt at grave nye kabler ned, hver gang man skifter teleleverandør. Alle teleselskaber har i princippet adgang til kablerne i den nye store TDC udrulning. (Foto: TDC)

 

Husstande og virksomheder, der er med i den første bølge af udrulningen, kan melde sig gratis til en fiber tilslutning fra TDC. Efterfølgende kan de købe abonnement på fiber-bredbånd hos en udbyder efter eget valg.

De berørte telekunder har fået eller vil modtage informations-materiale med posten. Desuden kan de besøge hjemmesiden www.tdcgroup.com/fiber , hvor de kan tjekke, om deres adresse er omfattet sf den første fiber-bølge.

Tilslutningen vil give bredbånds-forbindelser på op til 1.000 Mbit i sekundet. Senere øges hastigheden yderligere. Dog afhænger hastigheden af, hvad det enkelte teleselskab tilbyder – og kan derfor variere fra udbyder til udbyder.

Beboere på denne del af Amager får nu tilbudt gratis installation af lynhurtigt fibernet. (Grafik: TDC)

Dele af Hvidovre er også med i første bølge af den nye fiber-udrulning. (Grafik: TDC)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RoomyRoc er et anderledes skrivebord