Fairphone tager lille tigerspring

Danmark mangler akut it-folk

Den danske computer branche har det rigtig godt for tiden. Antallet af ansatte er vokset til knap 90.000, og med en omsætning på 4,4 milliarder kroner i første halvår af 2018 slår it-branchen alle sine egne rekorder.

Ifølge Danmarks Statistik er omsætningen i landets it-virksomheder vokset med 3,9 pct. i forhold til samme periode for et år siden. Det svarer til en fremgang på 4,4 mia. kroner.

2017 var også et rekordår for den danske it-verden, så de nye e-indkomst tal fra Danmarks Statistik vækker stor glæde hos branche-organisationen IT-Branchen:

”Danske it-virksomheder nyder godt af det globale opsving og af den omfattende digitalisering, der sker i hele samfundet i disse år. Jeg er ikke i tvivl om, at vi også kan se frem til et samlet godt år for branchen,” siger foreningens adm direktør Birgitte Hass.

Fortsætter udviklingen fra første halvår, kan den samlede rekord omsætning for 2017 på 224 mia. kr. også blive slået. Eksporten lå på 34 mia. kr. i årets første seks måneder, hvilket er på samme niveau som i 2017.

Den øgede omsætning har også betydet flere ansatte i den danske it-branche. I første halvår blev det computer-kyndige personale øget med 3.379, så der nu er 89.160 ansat i dette erhverv. Det er så mange som aldrig før i dansk it-historie.

Næsten hver tredje danske it-virksomhed har åbne stillinger, som det ikke har været muligt at besætte i år. 29,6 pct. for at være præcis. Danmark mangler altså akut dygtige it-folk.

Hver femte danske it-firma (21,7 pct) har således måttet udskyde udvikling og innovation på grund af personale mangel her i 2018. Hver ottende (13,2 pct) har måttet sige nej til ordrer og opgaver….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fairphone tager lille tigerspring