Så kom Samsungs folde-mobil

Et Smart TV i en vin-æske

Video projektorer findes efterhånden i alle mulige størrelser, kvaliteter og prisklasser. Nogle få giver en billed- og lydkvalitet som i en biograf. Andre er bittesmå eller er sågar indbyggede i en smartphone.

Men langt de fleste er stadig en halvflad boks, som man placerer på et bord, en hylde eller under loftet, så de kan blæse deres billeder stort op på en væg eller et lærred.

LG går en lidt anden vej med sin nye  . Den sydkoreanske projekter ligner en aflang kasse, som man stiller på højkant. Så kan den f.eks. placeres på et gulv og projicere video i 4K op på væggen.

Vinklen er nem at justere, fordi LG-nyheden har en reflektor i toppen. F.eks. kan man rette video billedet mod loftet. Ideelt når man ligger i sin seng og vil se en film. Og i lukket tilstand fungerer reflektoren som et beskyttende låg hen over den sarte projektor linse.

LG HU80K Cinebeam Laser 4K Projector – det er hele navnet – kan levere et højt opløseligt billede på 150 tommer. Opløsingen er i 3.840 gange 2.160 punkter, så man får alle detaljerne med. Lysstyrken er 2.500 lumens, hvilket burde være ok selv i ret oplyste lokaler.

LGs nye projektor støtter naturligvis den nyeste HDR10 standard for dynamiske billeder, og den har en specialitet, som man sjældent ser. Projektoren fungerer nemlig også som et Smart TV. Den kan f.eks. arbejde perfekt sammen med Apples App Store eller Google Play, og dens indbyggede DTV tuner sørger for, at projektoren kan fungere som et moderne fjernsyn.

Man kan dreje reflektoren 90 grader, så videobilledet rammer loftet. Ideelt til en film, mens man ligger i sin seng.

Selvfølgelig har LG’s nye projektor også Wi-Fi og Bluetooth. Ad den vej kan man dele og sende sine billeder, PowerPoints og videoer direkte og trådløs fra en laptop, tablet eller smartphone. YouTube, Netflix og feriebilleder, der fylder hele væggen.

LG hævder, at den indbyggede laserlampe kan køre i 20.000 timer. Kontrasten er 150.000:1, og man har en 2 gange zoom function. Indbygget i den aflange æske er 2 x 7 watt digital forstærker, et solidt bærehåndtag og en automatisk ledningsrulle. Projektoren har nemlig ikke batteri, så man skal finde en stikkontakt og trække en strømledning, før forestillingen kan begynde.

Hele herligheden måler 165 gange 470 gange 165 mm og vejer 6,7 kilo. En dansk pris kendes endnu ikke, men brug den amerikanske som rettesnor. I USA og online koster LG HU80K i øjeblikket 2.795 USD eller ca. 18.500 kroner….

Video projektoren vejer under syd kilo og kan let bæres rundt, som om den var en god flaske vin i gaveæske.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så kom Samsungs folde-mobil