Dine såler styres af din mobil

USA har en mediekrise

Medierne beskrives ofte som den ”fjerde magt”, fordi de er så vigtige for, at et demokrati kan fungere i praksis. Den frie presse overvåger magthaverne og stiller politikerne til ansvar for, hvad de beslutter og gør.

Samtidig informerer medierne offentligheden og dermed vælgerne, så de kan deltage i den politiske diskussion og tage kvalificerede beslutninger om de politikere og partier, de sætter deres kryds ved.

USA har også en lang historie med en fri og uafhængig presse, hvor New York Times, CNN, Time eller The Washington Post måske bare er de mest berømte ude i verden.

I præsident Trumps regerings-periode på snart to år har amerikanerne imidlertid mistet en stor del af deres tillid til medierne.

Præsidenten selv er gået i spidsen med sin åbenlyse aversion mod alle, der ikke lige er 100 pct. enig med ham i alt, hvad han gør. Set udefra har næsten alle amerikanske medier da også stillet sig i opposition til manden i Det Hvide Hus.

Den mistro har smittet af på befolkningen, hvor mange efterhånden ikke har vidst, hvem og hvad de skulle tro på. Af samme grund faldt amerikanernes tillid til deres medier til et rekord-agtigt niveau på 30 pct i 2016.

I mellemtiden ser det (heldigvis) ud til, at den negative holdning til medierne har vendt. I hvert fald hos den almindelige amerikaner. Donald Trump hader fortsat presse og kaldte den igen forleden for ”folkets sande fjende”.

En ny analyse fra Gallup viser, at tilliden til de amerikanske medier er vokset med 50 pct. siden 2016. Nu er den på 45 pct, hvilket dog stadig er 10 pct. under niveauet omkring årtusinde-skiftet.

Gallup rapporterer, at tilliden til medierne er meget forskellig, alt efter hvilket parti amerikanerne stemmer på. Republikanerne har altid været mest kritisk over for landets presse – og de er det stadig.

Faktisk har der aldrig været så stor afstand som nu mellem demokrater og republikanere som nu. En indikation af, at afstanden mellem de to store partier også er nærmest umulig at bygge bro over lige for tiden….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dine såler styres af din mobil