USA har en mediekrise

Så kom Samsungs folde-mobil

Som spået bl.a. her på Leifshows ville Samsung løfte sløret for sine længe ventede klaptelefon i går. Det skete som afslutning på den lange åningstale, som Samsungs topfolk holdt ved åbningen af Samsung Developer Conference 2018 (SDC) i San Francisco.

I stive 100 minutter måtte deltagerne i det californiske conference center svede – og sikkert tusinder ude ved deres pc’er verden over – inden den nyhed kom, som alle bare ventede på.

Samsung viste fremtidens smartphone som en prototype med et såkaldt Infinity Display, der kan foldes på midten og forvandle mobilen til en tablet med en pæn stor skærm at skrive på.

Umiddelbart ligner Samsung nyheden en almindelig mobiltelefon i mellemstørrelse – dog noget tykkere end de velkendte Galaxy modeller. Den har nemlig en normal skærm  ”uden på”. Klapper man telefonen op, afslører den en indre skærme på hele 7,3 tommer.

For at få fuld glæde af dette usædvanlige design er Samsung ved at udvikle et nyt bruger-interface, som hedder One UI. Samtidig har Google lynhurtigt meddelt, at der også er en ny version af Android styresystemet på vej, der kan arbejde med de nye klaptelefoner.

Samsungs One UI gør det muligt at arbejde med op til tre apps på samme tid – fordelt på de tre ”halve” skærme. Arbejder man f.eks. med en app på det “ydre” display og klapper mobilen op, vil det automatisk flytte ind på den dobbelt så store skærm på indersiden. Når telefonen er åben, kan man f.eks. se en video, samidig med at man skriver en email på skærm-del to og læser Facebook på den tredje.

Samsung holdt ikke meget hemmeligt om sin nye smartphone, der skal hjælpe den sydkoreanske gigant tilbage i vinderrollen. Lige nu taber Samsung markedsandele til Huawei, Apple og Xiaomi, men holder sig dog fortsat som verdens nummer ét.

Ud fra de fotos, man kunne se på scenen, ser den nye telefon ud til at have ret tykke rammer omkring skærmene. De er måske også nødvendige, for nyheden indeholder jo meget mere mekanik end en almindelig mobil.

Samsung fortæller, at man ikke bruger et cover af glas, hvilket er det mest populære materiale til smartphones nu om dage. Medmindre du er glaspuster, er glas svært at bøje. Derfor bruger Samsung et nyt materiale, der beskrives som et ”avanceret composite polymer der er både fleksibelt og solidt.”

Samsung tager åbenbart også en form for fleksibel lim i anvendelse i stedet for at sætte traditionelle hængsler på mobilen. Ifølge Samsung er den nye konstruktion afprøvet med at folde op og sammen flere hundrede-tusinde gange. Så det skulle kunne holde til den fysiske belastning.

Samsung afslørede til gengæld ikke, hvad den nye mobil skal hedde – de fleste gætter på Galaxy F. Vi fik heller ikke at vide, om vi vil se en smartphone i butikkerne i 2019 med den nye Infinity Flex skærm ombord.

Men måske var det vigtigste også for Samsung at markere sig i forhold til konkurrenterne. Huawei har længe antydet, at her var også en foldemobil på vej. Samtidig blev Samsung overraskende overhalet indenom i sidste uge, da lille Royole præsenterede deres Flexpai klaptelefon….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

USA har en mediekrise