Alarmerende dødstal fra EU

Google og iRobot hånd i hånd

Google har for længst erobret vores pc’er, laptops, tablets og smartphone. Selv på Apple apparater ”googler” man. Man søger ikke efter ting på nettet.

Googles næste store erobrings-togt går efter vores hjem. Alt det andet elektronik, som ikke er computere eller telefoner, skal også med i Googles imperium. Det sker via den digitale Assistent, som man nu også kan kommunikere med via dansk tale.

Googles egne stemme-styrede Home højttalere er dukket op i danske butikker efter at have gået deres sejrsgang i flere store lande verden over. I USA regner man med, at hver tredje bolig i dag har den nye teknologi installeret – enten fra Amazon med Alexa eller Google med Assistant.

Hvis det står til Google og iRobots, vil fremtidens Roomba kunne meget andet end rengøre gulve.

Når man vil indtage Hr. og Fru Jensens hjem, er det bedst at satse på de apparater, de bruger mest. Køleskabe, komfurer, vaskemaskiner, varme apparater, tv, video overvågning – ja og selvfølgelig robotterne, der holder vores gulve rene og pæne.

Google og iRobot – dem med de selvkørende Roombas – vil køre deres respektive teknologier sammen, så fremtidens bliver langt mere intelligente end i dag. De vil bruge præcise digitale landkort over husets gulvflader og indretning – og de vil kunne forstå kommandoer, som man råber efter dem.

De nuværende Roombas har ikke ” kamera øjne”, men de kan alligevel med sensorer skabe sig et indvendigt billede af, hvordan de skal køre rundt i et lokale uden at støde ind i alle forhindringer i form af møbler, tæpper, døre, vægge osv.

Hvis man nu kombinerede det med Googles knowhow i Maps, kunne man få et meget bedre billede af indretningen. Google Maps er for længst krøbet indendørs, så man via sin smartphone skærm kan navigere rundt i f.eks. indkøbscentre, museer, varehuse eller udstillings-haller.

Husets vovse får måske snart konkurrence fra en Roomba. Også den vil nemlig kunne forstå menneskenes stemme kommandoer.

Google og iRobot forestiller sig bl.a, at man kan bruge en app til at bestille gulv-rengøring på bestemte tidspunkter af døgnet eller ugen. Dagligstuen kunne stå for tur hver mandag og torsdag, køkkenet hver eneste nat, badeværelset om tirsdagen osv osv.

iRobot har heller ikke noget imod at gå yderligere et skridt. Nemlig at udvikle mere menneskelige hjemme-robotter, der f.eks. henter en kold øl i køleskabet, når man foretager en bestemt armbevægelse, mens man sidder i sofaen og ser fodbold.

iRobot mener også, at fremtidige udgaver af Roomba vil kunne udføre langt flere opgaver end i dag. Så vil man f.eks. kunne sige ”Hej Google. Hent lige børnene ind fra deres værelse. Der er aftensmad” – og robotten vil tage i ungerne i hånden og tage dem med til køkkenet, spisestuen eller alrummet….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alarmerende dødstal fra EU