Asus har lavet superhurtigt ”pindsvin”

Alarmerende dødstal fra EU

En ny rapport fra EU’s miljø agentur (EEA) i København viser alarmerende tal for dødeligheden blandt for tidligt fødte børn. Vel at mærke dødsfald, der kan henføres til luft-forureningen i Europa.

Den mest udbredte dræber er små partiker, der kaldes ”Particulate Matters” (PM). De står ifølge EU for mindst 422.000 dødsfald hos fostre i de 28 lande i unionen. De seneste tal er fra 2015.

Tyskland er ikke kun et stort land i geografi og indbyggertal (81,8 millioner). Tyskerne har også langt de fleste dødsfald blandt for tidligt fødte børn at beklage. 62.300, hvilket svarer til 0,08 pct. af den totale befolkning.

I Bulgarien dør relativt flest fostre som følge af forurening – nemlig 0,20 pct. af indbyggerne – viser de nye EU statistikker.

Danmark er ikke med i infografikken, men jeg har naturligvis fisket de danske tal frem fra den digre rapport. Ifølge EU døde 2.800 fostre af forurening i 2015 i vores lille land. Det svarer til 0,05 pct. af befolkningen.

Det er pænt lave tal for Danmark, der ligger på niveau med England og Frankrig. Foster dødsfaldene er langt mere udbredte i f.eks. Italien, Rumænien, Polen og Ungarn.

Tankevækkende….

(Infografik: Statista.com)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Asus har lavet superhurtigt ”pindsvin”