Vector er en klog lille hjemmerobot

Kalkulator er også en mobil

Gennem årtier har navne som Texas Instruments og HP været indbegrebet af avancerede lommeregnere, der kunne bruges til matematik, finans, grafer og andre videnskabelig formål.

Lommeregnerne ligner grundlæggende sig selv – handy størrelse, rigtige taster og et lille display oven over. Mens telefonerne har gennemlevet en stor design-mæssig udvikling i de samme år. Fra små mobiler til smartphones, hvor al styring foregår fra store touch skærme på seks tommer og derover.

Den unge amerikanske designer Gavin Rea mener, at der efterhånden er brug for en fornyelse i lommeregnernes udseende. Elektronikken i dem kan sagtens gøre lige så avanceret som i dyre smartphones, men hvorfor ikke lade det ydre følge efter?

Designeren stillede sig denne opgave: Vi ved, hvordan mobiltelefonen har udviklet sig i de seneste 10 til 12 år. Men hvad med lommeregnerne?

TouchCal er Reas forslag til, hvordan den videnskabelige kalkulator kan forlade 1990’erne og sige god dag til moderne tider i snart 2020.

De fysiske taltastatur er der stadig, men det fylder meget mindre end på f.eks. den stadig meget populære Texas TI-84. Tasterne bruges fortsat til grundlæggende funktioner, men skærmen har fået en meget større rolle end før.

På TouchCal viser displayet ikke kun resultater. Det er en aktiv del af betjeningen, ligesom vi kender det fra smartphones. Gavin Rea ser da også sit design som en brobygger mellem traditionelle lommeregnere og nutidens iPhone eller Galaxy.

Rea bruger selvfølgelig erfaringerne fra apps verdenen til at ændre lommeregnerens farveskærm alt efter, hvilken type opgaver den skal løse. Man kan vælge ”arbejdet” via touch knapper på displayet eller lade lommeregnerens kunstige intelligens gætte, hvad dens ejer skal bruge den til.

Skærmen på TouchCal er meget større end på normale lommeregnere. Den betjenes med berøring ligesom på smartphones.

Desuden kan den store skærm multitaske og deles op i forskellige funktioner. En af dem kunne sagtens være et vindue til at vise video chat a la Messenger, Skype og FaceTime. Vinduet kunne også vise emails, sociale medier osv.

Lommeregnerne har nemlig Wi-Fi indbygget ligesom smartphones, og der ville heller ikke være noget i vejen for, at den også fik en SIM-kort ombord, så den fungerede som mobiltelefon.

Mere lav-praktisk har designeren pakke TouchCal ind i et beskyttende cover, der med et par simple greb kan ændres til et stativ, der holder lommeregneren stående lodret. God idé for dem, der skriver noter i hånden ved siden af eller vil bruge TouchCal som mobiltelefon med billeder og video.

Det eneste problem er bare, at TouchCal lige nu kun er et koncept. Den talentfulde designer og brugerflade-specialist fra Californien vil vise, at den klassiske lommeregner sagtens kan føres op til moderne tider. Lad os håbe, at en af de store fabrikanter af kalkulatorer som f.eks, Texas, Canon, Casio eller HP synes det samme og forvandler TouchCal til en virkelighed, man kan købe….

TouchCal har et cover, der kan fungere både som beskyttelse og som praktisk stativ.

Sådan ser en Texas Instruments TI-84 kalkulator ud anno 2018. Bortset fra, at displayet er i farver nu om dage, er der ikke sket de store ændringer i designet siden 1990’erne,

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vector er en klog lille hjemmerobot