Nu kommer nye flotte iPads

Halvdelen af guitarister er kvinder

De fleste af os har nok forsøgt at lære at spille guitar mindst én gang i vores liv. Som regel i teenage årene, hvor man havde en singer/songwriter i maven eller ville stifte sin egen rockgruppe sammen med vennerne.

En af verdens største fabrikanter af elguitarer og tilhørende forstærkere har nu prøvet at analysere lidt mere seriøst, hvorfor folk er så vilde med at spille guitar.

Fender har spurgt over 20.000 guitarister i USA og Storbritannien og fandt bl.a. ud af, at præcis halvdelen af alle guitar entusiaster er kvinder.

Det er ikke ligefrem, fordi det manifesterer sig i antallet af kvindelige popgrupper. Når det gælder elektriske bands, er mænnerne i klart overtal,

Fenders topchef Andy Mooney mener, at kvindernes stærke fremmarch blandt guitaristerne i en årrække skyldes den såkaldte ”Taylor Swift Effect”.

Det klassiske Fender billede – elguitar med tilhørende forstærker.

Det er fænomenet, hvor kvinder og måske især piger bliver inspireret til at købe en guitar på grund Swifts stærke brug af instrumentet, når hun optræder på scenen og i tv-shows.

Taylor Swift – se indledningsfoto – har nu bevæget sig væk fra sine country rødder og foretrækker en mere syntetisk, keyboard præget og tungere popsound. Guitaren er der, men har slet ikke samme placering helt fremme.

Det har fået guitar salget til kvinder til at flade mere ud i de seneste par år, men de står stadig for halvdelen af alle guitarister.

Fenders undersøgelse afslører også, at 72 pct. begynder at spille guitar for at få sig en kunnen for livet og i det hele taget at forbedre sig selv.

Seks af ti købte en guitar, så de kunne spille sange til sig selv eller deres familie og venner. Drømmen om at blive en rockstjerne har drevet langt færre mennesker….

 

(Infografik: Statista)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kommer nye flotte iPads