Her er din kollega en maskine

Første mobil med 7,2 tommer skærm

Først var vi glade for mobiltelefoner med skærme på fem tommer. De var mægtige for bare tre-fire år siden. Så begyndte inflationen i display størrelser for alvor – og vi har oplevet spring til 5,5, så 5,8, derpå 6,0 og så 6,3 tommer, når det skulle være rigtig stort.

Nu slår Huawei imidlertid alle rekorder med sin nye Mate 20 X telefon. Den har et display på enorme 7,2 tommer og kræver en stor næve for at ligge godt i hånden.

Til gengæld får gamer-publikummet en ny luksus-mobil, hvor man kan se alle detaljer i spillene. Og folk, der bruger pen på deres telefon, har et spændende alternativ til Samsungs Galaxy Note9.

Mate 20 X blev præsenteret i går i skyggen af Huaweis nye Mate 20 Pro telefon, der er efterårets hoved-nyhed for den kinesiske mobilfabrikant. Med sit utrolige tre-dobbelte kamera på 40 megapixel er Mate 20 Pro en direkte udfordrer til Apples nye iPhone Xs Max.

Den lyse af de to Mate 20 X varianter har en mønstret og ru overflade, der gør det lettere at holde om den store telefon.

Mens Mate 20 Pro har en klar målgruppe, er den mere uklar for X’erens vedkommende. Der er selvfølgelig computerspillerne, og der er forretningsfolkene, som gerne vil have en telefon, hvor de kan se regneark på. Og så er der nørderne, som aldrig kan få deres mobil stor nok. Det er lidt ligesom store fælge på sin ret almindelige personvogn.

Omvendt er der især i Danmark en meget stor skare af mennesker, som faktisk ikke bryder sig om mega-store mobiltelefoner. De vil hellere have små handy smartphones som f.eks. iPhone SE, som Apple har været dum nok at dræbe. Også selvom SE gennem flere år var den mest solgte iPhone model i Danmark.

Den anti-mega trend hører man også om, når man taler med teleselskaberne. F.eks, sælges der i Danmark flere ”små” iPhone Xs end store Xs Max telefoner. Helt modsat med USA, hvor amerikanerne køber tre gange så mange Max’er som standard Xs’ere.

Never mind. Huaweis nye Mate 20 X er en virkelig interessant nyhed. På sin endnu mere spændende end Mate 20 Pro, fordi X’eren prøver flere grænser af.

En skærm på 7,2 tommer, der er tunet til at fungere fint med krævende computerspil. Hvad ønsker en gamer sig mere?

Den medfølgende pen er et godt salgs-argument for Mate 20 X. Det gør den nye Huawei til en direkte konkurrent til Samsungs dyre Galaxy Note9. Huawei’en kan ikke helt så meget, men til gengæld vil Mate 20 X koste betydeligt mindre end de ca. 10.000 kroner, man må lægge for Note9.

Den medfølgende M Pen minder meget om den ”pegepind”, der følger med Huaweis MediaPad M5 Pro tablet. Det er bestemt ikke en dårlig ting. Den er nemlig meget præcis at arbejde med og har bl.a. 4.096 niveauer af følsomhed.

Det største salgs-argument er dog skærmen, der bare er ”gigante”. De 7,2 tommer er ny rekord for mobiltelefoner, der kan købes uden for Kina – og skærmen er faktisk større end på små tablets.

Den har ikke samme høje Quad HD kvalitet som Mate 20 Pro, men ligger med sine Full HD+ på niveau med de fleste andre Android telefoner i dag. Skærmens opløsning er på 2.244 gange 1.080 punkter – præcis som på Huaweis tredje nyhed – Mate 20.

Det er ikke til at skjule. Huaweis nye Mate 20 X er en meget stor telefon med sin imponerende skærm på 7,2 tommer.

 

Alle tre nye Mate 20 modeller har samme Kirin 980 processor. Den skal være kraftigere end alt andet på markedet, indeholde kunstig intelligens og være den mindst strømforbrugende. I hvert fald i Android verdenen. Om den også bruger mindre energi end Apples nyeste chips, vil en senere sammenligning afsløre.

Huawei bruger også samme nye kamera layout på sine tre nyheder. Her sidder de tre Leica kameraer på ryggen i en ganske elegant firkant sammen med en blitz. Kameraernes kvalitet er derimod forskellig på de tre modeller – med Pro modellens som de bedste.

Forskelle er da også – ud over størrelsen naturligvis. Mate X kommer således med et enormt batteri på 5.000 mAh, hvor Mate 20 Pro må nøjes med 4.200 og den almindelige Mate 20 med 4.000 mAh. Forklaringen er selvfølgelig den gigantiske skærm, som trækker rigtigt meget strøm. Til sammenligning – Samsungs store Galaxy Note9 har også et batteri på ”kun” 4.000 mAh.

Når vi nu er ved kræfter, skærm og strømforbrug, vil spil-freaks og video-elskere klappe i hænderne når de får at vide, at Mate 20 X rummer både SuperCool Vapor og Graphene køleteknologi og Dolby Atmos stereo højttalere med superbas.

Her ser man tydeligt den “matrix” lignende måde, som de tre kameraer er placeret på bag på Huawei Mate 20 X. Det samme er tilfældet på Mate 20 og Mate 20 Pro, men der er forskelle i de enkelte objektivers kvalitet.

 

Dertil kommer Huaweis særlige GPU Turbo 2.0 software, der reserverer ekstra kræfter til spil og grafik. Kredsløbet kan f.eks. lukke alle telefon opkald, sms, emails og notifikationer borte, mens brugeren koncentrerer sig om begivenhederne på sin store mobilskærm.

Mange vil i øvrigt synes, at Mate 20 X er kønnere at se på end Pro topmodellen. Skærmen på X er nemlig ikke skæmmet af et stort og bredt indhak i toppen. I stedet sidder der en lille og nærmest sød lille ”dråbe”, der indeholder selfie kamera og flash.

Det betyder så også, at X-købere må undvære den avancerede 3D ansigts-genkendelse, der sidder i Mate 20 Pro. Det samme gælder den integrerede fingeraftryks skanner i skærmen. På X sidder den på telefonens bagside. Som vanligt.

Huawei Mate 20 X skal bl.a. komme i Midnight Blue og Phantom Silver farver. Sidstnævnte har en glas-bagside graveret i et mønster, der giver ”unikke lys-effekter” og en ru overflade. Den skal gøre det lettere at holde den store telefon.

Den danske pris på Huawei Mate 20 X er ikke offentliggjort endnu. I andre europæiske lande taler man om 899 USD for en udgave med 6 GB RAM og 128 GB lager. Det svarer til ca. 6.000 kroner….

Mens Huawei Mate 20 Pro har et stort og bredt indhak i toppen af skærmen – sådan a la iPhone Xs – nøjes Mate 20 X med det enorme display med en lille dråbe til selfie kamera og blitz. Det ser pænere ud.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er din kollega en maskine