Palm vender tilbage

Første ur med ny superprocessor i

Det bliver ikke en af de store og kendte fabrikanter af smarte ure, der får æren af at være først på markedet med Qualcomms helt nye Snapdragon Wear 3100 processor.

Det bliver i stedet et af de berømte schweiziske urmærker, som de færreste aner bygger andet end klassiske og analoge tidsvisere.

Efter Breitling og TAG Heuer var Montblanc den tredje fabrikant fra Schweiz, som accepterede, at smartwatches nok snart ville overtage herredømmet i den internationale urverden.

Det er ikke sket helt fuldstændigt endnu, selvom Apple sidste år solgte flere digitale Watches end hele den schweiziske ur-industri solgte produkter i alt.

Montblanc Summit 2 er et luksusur, der også kan bruges til at overvåge bærerens motion.

Det får dog ikke Montblanc til at overgive sig. I stedet tilbyder luksus-mærket, som de fleste nok kender fra dyre fyldepenne, nu både smartwatches og klassiske armbåndsure.

Den første model smartwatch hed Summit og gav Montblanc bredere omtale i medier verden over, end fornemme skriveredskaber, kostbare kufferter eller analoge herreure har kunnet levere før.

Helt så sensationelt er det nye Summit 2 dog ikke. Der er kommet en række design ændringer i forhold til første generation, men det vigtigste er den nye processor. Den er hurtigere og en del mere strømbesparende.

Summit 2 skal således kunne køre et helt døgn med alle funktioner tændt. Kan man nøjes med at se klokken og dato, skal batteriet kun oplades en gang om ugen.

Hyppigt rejsende vil måske kunne hente hjælp mod jet lag via den indbyggede Time Shifter app.

Snapdragon Wear 3100 processoren suppleres af 1 GB RAM og 8 GB lager. Informationerne vises på et rundt AMOLED display på 1,2 tommer, der ligger beskyttet bag ægte safir krystal. Vi har jo trods alt med et schweizer-ur at gøre. Ikke en smartwatch fra Kina.

Urkassen er af rustfrit stål, glas og kunststof. Diameteren er 42 mm, og Summit 2 er 14,3 millimeter tykt. Der er to fysiske knapper til at aktivere apps og navigere frem og tilbage, hvis man ikke vil sætte sine fedtfingre på selve urglasset.

På bagsiden sidder magneter til trådløs opladning og sensorer til at tjekke bærerens hjerterytme. Sammen med Montblancs egen Running Roach app giver det mulighed for at holde øje med sin fysiske form, antal vandrede og løbede skridt, forbrændte kalorier osv.

Montblanc Summit 2 kører med Googles nyeste (Android) Wear OS 2 styresystem, der sikrer kompatibilitet med både iPhone og Android telefoner. Desuden har man adgang til et stort antal forskellige apps.

Det nye Summit 2 ur kan arbejde sammen med flere af markedets populære fitness apps – hvis man da ikke kan nøjes med Montblancs eget.

Montblanc selv leverer en række egne med Summit 2. En af dem lyder som en god idé for de mennesker, der rejser meget. Timeshifter app’en skal nemlig kunne reducere jet lag.

Montblanc er et luksus brand, og det mærker man også på Summit 2. Uret fås således i flere versioner og design – f.eks. med urkasse i sort DLC kunststof, i rustfrit stål finish eller i titanium.

Priserne begynder ved 995 USD eller ca. 6.600 kroner. Titanium Sport udgaven koster 100 USD mere. Dertil skal lægges penge til armbånd, hvis man ikke vil nøjes med det, Summit 2 bliver leveret med….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Palm vender tilbage