Utrolig meget mobil til kronerne

Vi elsker stadig popmusikken mest

Der er måske ikke så mange, der vil være ved det. Men de fleste af os lytter fortsat til popmusik. Faktisk 64 procent, viser en ny rundspørge i 19 lande verden over. Til sammenligning spiller kun 19 pct. heavy metal eller 26 pct. hip-hop og rap.

Undersøgelsen er del af IFPI’s seneste Music Consumer Insight Report. IFPI – International Federation of the Phonographic Industry – er pladebranchens fælles organization.

IFPI har spurgt 19.000 mennesker om deres musikvaner, og de lytter i gennemsnit til musik i 17,8 timer om ugen. Det er godt to timer om dagen.

Globalt set lytter vi mest til musik, mens vi kører i bil – og ikke overraskende er streaming i dag den mest populære metode.

86 pct. af os henter vores musik via ”on demand streaming” på f.eks. Spotify, Apple Music, Yousee Musik osv.

De mest ivrige streamere er de 16- til 24-årige. De er samtidig også den aldersgruppe, hvor flest betaler abonnement for at høre musikken – nemlig 57 pct. Ældre foretrækker åbenbart gratis lytning, selvom det indebærer reklamer mellem numrene….

Pop lytter de fleste mennesker til. Rock kommer ind lige efter, mens soul, blues og klassisk lander længere nede på hitlisten. (Infografik: Statista.com)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Utrolig meget mobil til kronerne