Lille højttaler spiller vildt højt

Sony FES er digital mode

Når man sætter ordene Sony og tidsmåler sammen, vil de fleste nok sige, at nu kommer den japanske elektronik gigant omsider med et smartwatch. For sådan et har rivaler som Apple, Samsung, LG eller Huawei da allerede.

Helt forkert. Sonys nye FES Watch U er ikke et smart-ur. Det er til gengæld Sonys første mode-ur. Selvfølgelig med elektronik i. Bare ikke til at vise og måle alle mulige ting, men udelukkende til at styre urets display i sort/hvid.

Sony bruger nemlig samme e-ink teknologi i uret, som kendes fra firmaets kontrastrige e-bogs læsere. E-ink skærme bruger næsten ingen strøm og giver mulighed for, at man kan ændre deres udseende ved tryk på en knap eller et fingerprik på en smartphone app.

Sonys nye FES Watch U er skabt for at forlove mode og teknologi med hinanden. Kald det bare ”tech fashion” eller teknologisk mode. En ny måde, hvor folk kan udtrykke sig på den mest individuelle måde – som Sony selv udtrykker det.

Sony gør sjældent noget halvt. Ikke når vi taler tv-skærme, professionelle kameraer, dyrt Hi-Fi grej eller billedskyderne op moderne smartphones. Selvfølgelig heller ikke digitale smykker som FES Watch.

Sony nøjes nemlig ikke med at forsyne den runde skærm med aktiv matrix e-paper teknologi. Den bruges såmænd også på urremmen. Med andre ord kan man ændre udseendet af hele uret – hele vejen rundt om håndleddet. Glem alt om at udskifte remmen. Vælg i stedet mønster i en medfølgende app til mobiltelefonen.

Fra begyndelsen ligger der 100 designs i Sonys ”FES Closet” app. Nye vil komme hver måned, så man kan skifte udseendet af sit digitale mode-ur, så ofte man har lyster. Med kun én ulempe. Alt er i sort/hvidt og i gråtoner. Ingen farvepragt her.

Selve uret er bygget i rustfrit stål med titanium lakering. Glasset over skærmen er af safir med anti-refleks belægning. Nyheden er vandtæt, men ikke til dykning. Batteriet kører et halvt år på en opladning, og FES Watch er kompatibel med både Android og iPhone.

Uret kan i øjeblikket købes i Japan, Kina, Hong Kong og i flere europæiske lande – bl.a. i England. Her er prisen 599 euro eller ca. 4.500 kroner. Dyrt, når man sammenligner med rigtige smartwatches. Men de er altså heller ikke så unikke i design….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lille højttaler spiller vildt højt