Ny Huawei får 40 megapixel kamera

HP ikke længere nummer ét i verden

Førerpositionen som verdens største pc-producent skifter hele tiden mellem amerikanske HP og kinesiske Lenovo, mens pladserne tre og fire ligger stabilt i hænderne på Dell og Apple.

HP lå nummer ét i verden i første halvår af 2018, men er væltet af pinden her i tredje kvartal. Med et salg på 15,9 millioner desktops, laptops og 2-i-1 notebooks har Lenovo nu overtaget førstepladsen. HP solgte kun 14,7 mio. personlige computere i juni, juli og august. Det er begge de to store analysefirmaer IDC og Gartner enige om.

Pc-salget som helhed stagnerede i tredje kvartal. Faktisk blev der solgt næsten præcist samme antal maskiner som i samme periode for et år siden – nemlig 67,2 millioner på verdens basis.

Lenovo har stor succes med sine stærke laptops og sine fleksible Yoga convertibles.

Lenovo, HP og Dell vandt alle markedsandele, mens det gik tilbage for Apple. Acer, Asus og de fleste andre.

Det eneste virkeligt bemærkelsesværdige er, at Microsoft har fået godt fat i markedet for laptops og convertibles – også kaldet 2-i-1 computere, fordi de kombinerer tablets med en notebook.

På globalt plan kan man endnu ikke se Microsoft i Top-5, men det kan meget vel ske snart. I hvert fald har firmaets Surface computere – se indledningsfoto til denne artikel – nuppet femtepladsen fra Acer på det amerikanske marked med en andel på 4,1 pct. i tredje kvartal….

Pc-salget i verden i tredje kvartal af 2018. Grafik: Gartner.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny Huawei får 40 megapixel kamera