Store lande domineres af to mærker

iPhone slår ikke Huawei i billeder

Lige siden Apple for et par uger siden præsenterede sin nye og meget dyre iPhone Xs Max, har folk ventet med spænding på de seriøse kamera testere fra DxOMark.

Ville de traditionen tro placere den nye iPhone model øverst på deres hitliste over de telefoner, der tager de bedste fotos og videoer?

Det blev kun lige ved og næsten. Apples nyeste skud på stammen drønede ind på en flot andenplads, men efter Huaweis P20 Pro mobil. Den ser ud til at være urørlig i kamera kvalitet. I hvert fald indtil Huawei præsenterer sin næste toptelefon Mate 20 om et par uger. Også den vil nemlig komme med et tre-dobbelt kamera på bagsiden af mobilen, mens den største iPhone ”kun” har et set-up med to objektiver.

I princippet skal kameraerne i den nye iPhone Xs Max – se indledningsfoto – være identiske med dem, der sad i sidste års iPhone X model. Men Apple har indført en række forbedringer, der giver den nye Xs Max otte ekstra point på hitlisten.

Det tre-dobbelte kamera på Huawei P20 Pro er fortsat verdens bedste. Apple kan ikke slå det med sin iPhone Xs Max. Mon Huawei selv kan, når den nye Mate 20 Pro telefon kommer om 14 dage?

DxOMark fremhæver bl.a, at 12 megapixel sensoren er større end på X-modellen. Lyset kommer dog som hidtil igennem en linse med seks elementer og en blænde på f/1.8. Det andet kamera bag på iPhone Xs Max er til tele-optagelser på 2X og en blænde åbning på mere beskedne f/2.4.

De store forbedringer er sket i den software, der styrer kameraerne i iPhone Xs Max. Den gør det muligt at tage fotos med ægte High Dynamic Range (HDR) og video i 4K og 60 billeder i sekundet (fps). Kan man nøjes med Full HD opløsning (1.080 punkter), optages video i fornemme 240 fps.

Her er den nye Top-10 over telefoner med de bedste kameraer ombord:

  1. Huawei P20 Pro – 109 point
  2. iPhone Xs Max – 105 point
  3. HTC U12+ – 103
  4. Samsung Galaxy Note9 – 103
  5. Huawei P20 – 102
  6. Samsung Galaxy S9+ – 99
  7. Xiaomi Mi8 – 99
  8. Google Pixel 2 – 98
  9. Apple iPhone X – 97
  10. Huawei Mate 10 Pro – 97

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Store lande domineres af to mærker