Brikk viser de nye iPhones først

Roomba bliver rigtig praktisk

Robot støvsugere er en smart og praktisk ting i mange husholdninger. De sparer en for at slæbe rundt med nilfisken med både slange og strømledning, der kan det med at filtre sammen – og robotterne kan snige sig ind i hjørner og under møbler, hvor man ellers skulle ned på knæ og albuer for at støvsuge manuelt.

Robot støvsugere med Roomba som den vel nok mest kendte har dog to ulemper. De kører ikke voldsomt længe på en opladning – og hvad værre er: De skal ofte tømmes for snavs, fordi deres opsamlings-tanke er små.

Heldigvis har iRobot nu den små-geniale løsning. Den nye Roomba i7+ kan tømme sig selv, når den er færdig med sin omgang støvsugning. Robottens base-station, der også er fungerer som oplader, sørger for tømning af støv og snavs.

Det foregår helt automatisk, og tankens indhold lander i forseglede poser, der har plads til 30 dages støvsugning. Kun én gang om måneden tager man så Roomba posen og smider den i husets store affaldsspand. Posen er i øvrigt fremstillet af et natur-materiale, der forsvinder fuldstændigt i affalds-forbrændingen.

Se – det er smart, synes jeg. Endnu smartere end de øvrige forbedringer, som iRobot har lagt i den nye Roomba i7+. Det er en større digital hukommelse og muligheden for robotten at kunne huske gulv-arealerne i 10 forskellige rum og boliger. Praktisk, når man er rengørings-assistent (vinyl terapeut) i en high-tech verden.

I7+ robotten genkender automatisk det rum, den bliver placeret i – hvis den har prøvekørt det bare én gang før. Og selvfølgelig kan man da også tale med sin nye iRobot. Den lystrer nemlig både Amazons Alexa og Googles Assistant stemme-styring.

Den nye Roomba i7+ kan huske gulv-arealerne i 10 forskellige boliger.

Så skal man bare sige f.eks. ”Hey Google, støvsug køkkenet” – hvorefter den nye Roomba triller beredvilligt til det ønskede lokale. Når det er færdig-støvsuger, returnerer robotten automatisk til sin Clean Base station, hvor den får frisk strøm og tømt sit indhold af støv og snavs.

Men alle roser har jo torne – også Roomba. Det, der stikker her, er prisen. I USA skal den nye robot støvsuger koste heftige 950 USD. Inden den kommer til Danmark, bliver det nok til 10.000 kroner. Dertil skal lægges 15 USD – ca. 100 kroner – for en pakke med tre af éngangs-affaldsposerne.

iRobot Roomba i7+ kommer til salg på det amerikanske marked fra i morgen, den 12. september. En dansk lanceringsdato kendes ikke endnu, men sandsynligvis bliver det ikke før til foråret næste år….

Den nye Roomba basestation er noget højere end de gamle. I det lodret-stående rør anbringer man éngangs-poser til opsamling af robottens indhold af støv og snavs.. En pose kan rumme 30 dages støvsugning.

Når den nye iRobot parkerer sig selv i basestationen, bliver både dens snavs-tank tømt og dens batteri ladet op.

iRobot støvsugerne kan selvfølgelig styres fra en smartphone app. Den nye i7+ lystrer sågar stemme kommandoer via Google Assistant og Amazon Alexa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brikk viser de nye iPhones først