Google bliver 20 år

Hypen omkring iPhone falder

Apple har omsider udsendt sin invitation til årets store iPhone event. Det foregår den 12. september i Apples nye cirkelrunde hovedsæde i Silicon Valley. Vi vil få tre nye telefoner at se, som vil præge både det danske og det globale telefon-marked fra oktober og mange måneder frem.

Formentlig vil Apple også erobre den globale andenplads tilbage fra Huawei. Den har kineserne haft til låns i andet kvartal, som altid er den svageste periode af året for iPhones. Publikum ved jo, at der er nye modeller på vej efter sommerferien – så hvorfor køber en gammel?

Selvom Apples efterhånden traditionelle event hvert år i september tiltrækker sig store opmærksomhed hos medier, bloggere, analytikere og inkarnerede iPhone fans, skaber det ikke samme store hype hos publikum og på internet som i gamle dage.

Ifølge Google Trends blev søgeordet ”iPhone”  brugt 30 pct. færre gange sidste år, da Apple kom med sin store iPhone X nyhed – sammenlignet med lanceringen af iPhone 5 i 2012.

(Infografik: Statista.com)

Om faldet skyldes, at folk generelt er blevet mindre interesserede i nye iPhone produkter end blot for få siden, skal jeg ikke kunne sige. Men trenden er da tydelig at se i infografikken herover fra analysefirmaet Statista.

Antallet af Google søgninger på ”iPhone” i 2017 var både lavere end i 2011 med iPhone 4S, i 2013 med iPhone 5S og i 2016 med iPhone 6 (Plus). Den historisk set største hype skabte iPhone 5 i 2012 med over 100 millioner søgninger.

Tallene for i år er naturligt nok ikke opgjort endnu. Der er stadig ni dage, inden Apple løfter sløret for sine nye iPhones 2018. I den tid stiger søge-antallet nok kraftigt. Men skulle de bagefter vise igen at være lavere, kan vi jo nok tale om en nedad-gående trend i det store publikums interesse for nye smartphones hvert år.

Ud over de tre nye mobiltelefoner i iPhone X design ventes Apple også at præsentere et nyt Apple Watch 4 ur ved eventet den 12. september. Måske vises også en ny MacBook Air til en noget lavere pris, end man er vant til fra Apple….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google bliver 20 år