Hypen omkring iPhone falder

Ekstrem laptop fra Lenovo

Den kinesiske pc-kæmpe Lenovo bruger IFA 2018 messen i Berlin til at præsentere en række nye laptops og 2-i-1 convertibles, hvor især tre modeller virker ekstra interessante.

Den ene er et voldsomt kraftværk på bare 1,7 kilo. Den anden en laptop, der bruger den sort/hvide e-ink skærm på en utraditionel måde.

Lenovo hævder, at den nye ThinkPad X1 Extreme lever helt op til sin navn. Den bygger bro mellem bærbare til arbejdet og laptoppen til de seriøse e-sport spillere. Det er den kundegruppe, som branchens også kalder for ”prosumers” – professionelle forbrugere.

Lenovo ThinkPad X1 Extreme – se også indledningsfoto – er ret diskret på overfladen. Inde huden sidder en ulv i form af Intels stærkeste i9 processor og et Nvidia Geforce grafikkort.

Extreme skal på den ene side gå mod det publikum, der typisk køber en MacBook Pro fra Apple. Det er f.eks. kreative fra tv, film, video og musik. Også folk, som arbejder med Virtual Reality, vil finde rigelig kræfter i den nye Lenovo.

På den anden side har Lenovo indbygget et komplet Nvidia GeForce 1050Ti grafikkort i den lille bærbare med 15,6 tommers touch skærm i 4K kvalitet.  ThinkPad X1 Extreme ligner ikke en typisk spil- laptop med lysshow i tastaturet og mystiske symboler på ryggen, men den kan lige så meget. F.eks. er den mere diskrete nyhed kompatibel med de hurtigste gamer headsets på markedet.

Indendørs i Extreme sidder Intels nyeste ottende generation Core processorer inklusive den kommende Core i9 topchip. Den assisteres af 64 GB RAM og op til xxx GB SSD diske. Lydsiden er styrket med Dolby Audio Premium og følsomme mikrofoner, der kan bruges til f.eks. video-konferencer eller til stemme-styrede systemer som Amazon Alexa og Microsoft Cortana.

Hvis man ikke lige skal skrive, kan e-ink skærmen bruges til at tegnebog eller som e-bogs læser med meget stor kontrast.

Med en så kraftig bestykning kunne man forestille sig, at Thinkpad X1 Extreme ikke var god til at køre på batteri. Men også her har Lenovos ingeniører tryllet. Den superstærke bærbare klarer op til 15 timer på en opladning. Via en Fast Charger funktion kan man få batteriet op på 100 pct. med kun 60 minutter i en stikkontakt.

Lidt lir i det ydre skal der selvfølgelig være i en laptop, der koster fra 1.759 USD eller 12.000 kroner på det danske marked. Således er top-coveret lavet af fire lag kulfiber, der kan tåle lidt af hvert inklusive bump og stød. Underdelen er fremstillet af en aluminiums legering, som er god til at lede varme bort fra processorer og diske.

Lenovo har også to nye tilføjelser til sin knap så ambitiøse, men meget elegante Yoga familie af laptops og convertibles, der kan fungere både som bærbar pc og som tablet.

Det kræver nok lidt tilvænning at skrive hurtigt på et e-ink tastatur. Til gengæld skal Lenovo Yoga Book C960 kunne lære sin brugers taste-vaner.

Den mest originale og utraditionelle er Yoga Book C930, der i princippet betjenes af to skærme. Det ene er et 10,6 tommers LCD display i Quad HD kvalitet til billedet. Den anden er en e-ink skærm, der erstatter det normale tastatur, men samtidig kan fungere som et stort pegepanel (touch pad), som elektronisk tegneblok og som letlæselige e-læser. Letlæselig, fordi e-ink skærme er i sort/hvid med meget stor kontrast. De kan læses selv i direkte solskin.

E-blæk halvdelen af Yoga Book C930 kommer med tre forskellige layouter, to skins og varianter til de fleste sprog – inklusive naturligvis dansk. Lenovo hævder, at laptoppen kan lære sin brugers taste-vaner og på den måde kompensere for, at man ikke sidder og skriver på bevægelige og fysiske taster.

Er man til kruseduller, tegninger, sketches eller korrektur-læsning, kan man bruge en Precision pen, som er ekstra-udstyr. Pennen kan arbejde med 4.096 tryk niveauer og ”tilt” funktioner til at tegne skygger og lignende.

Lenovos nye Yoga C930 med Snapdragon processor er ekstrem slank. På det tyndeste sted er den kun fire millimeter tyk.

Den nye Yoga Book er ekstremt tynd. Når den er lukket, måler den kun 9,9 mm i tykkelsen, og den vejer beskedne 775 gram. Som en convertible eller hybrid laptop kan den ene skærm drejes 360 grader og placeres på fem forskellige måder.

Indenbords sidder en Intel Core processorer af syvende generation og SSD-diske af forskellig størrelse. C960 har stereo højttalere med Dolby Atmos og skal kunne køre 10 timer på en batteri opladning.

Endelig skal også nævnes, at Lenovo nu har en laptop, der kører på samme processorer, som vi kender fra mange smartphones. Yoga C630 er en såkaldt WOS 2-i-1 laptop, hvor WOS står for Windows On Snapdragon.

Lenovo har lagt Qualcomms nye Snapdragon 850 processor i den nye laptop med 13,9 tommers fuld HD skærm. Det mest imponerende er batteri-tiden – 25 timer på en opladning. Wow. Yoga C630 WOS kommer på markedet til november til priser fra 999 euro….

https://www.youtube.com/watch?v=qyUFiOS5ULs

Her er Lenovos første laptop med Snapdragon processor ombord. Den kører 25 timer på en batteri opladning!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hypen omkring iPhone falder