Honor viser elegant luksus telefon

Lidl’s ejer har 300 milliarder på kontoen

Jeg ved godt, at I helst vil snage i, hvem der er de rigeste danskere. Til nøds går det også med de amerikanske milliardærer, for dem læser man tit om i danske medier.

Noget mere sjældent er det at høre om Tysklands rigeste mennesker, selvom de jo ret beset bor i vores naboland. Måske kender vi ikke disse super-succesfulde mennesker, men deres virksomheder rækker langt ind i Danmark.

I mange år var det de to Aldi-brødre Karl og Theo Albrecht, der var Tysklands rigeste. I perioder såmænd også Europas. De er begge døde i dag, og deres efterkommere har ikke kunnet holde top-positionen lige så suverænt som de to brødre, der introducerede discount supermarked begrebet i Europa.

BMW ejes af en familie, hvor to af medlemmerne i dag er Tysklands femte- og sjette-rigeste.

I dag hedder Tysklands rigeste mand Dieter Schwarz. Han er 78 år og ejer via en fond discount kæden Lidl – og den kender vi jo godt i Danmark. Ifølge det tyske erhvervs-magasin ”Bilanz” er den pressesky herr Schwarz god for 39,5 milliarder euro. Det er ca. næsten 300 mia. kroner!

Med en omsætnng på 96,9 milliarder euro er hans Schwarz gruppe med de to supermarkeds-kæder Lidl og Kaufland samtidig Tysklands største privat-ejede virksomhed.

Familien efter Aldi Süd grundlæggeren Karl Albrecht indtager den tyske andenplads med en formue på 25,5 mia. euro – ca.  193 milliarder kroner.

De to Aldi brødre var engang Tysklands og Europas rigeste mænd. I dag er deres efterkommende henholdsvis nummer to og otte blandt Tysklands mest velhavende.

Hvad måske ikke så mange danskere ved er, at Aldi koncernen gennem mange år har været opdelt i en Nord og en Süd kæde. De har opdelt verden imellem sig og har forskellige logoer. Danmark hører under Aldi Nord og havde indtil for nogle år siden Theo Albrecht som ejer.

Efter hans død er Aldi kommet meget mere i de tyske medier, end den medie-hadende stifter ville synes om. Arvingerne kan nemlig ikke blive enige om at dele rovet mellem sig. Det kan være medvirkende til, at de nu er trillet ned på en ottende plads over Tysklands rigeste. De har kun 18 milliarder euro at rutte med – ca. 136 mia. kroner.

Tysklands tredje-rigeste mand er til gengæld ukendt i Danmark. Han hedder Georg Schaeffler og tjener sine penge på at levere dele til biler. Hans mest kendte firma er Continental dæk.

I 1980’erne vandt Steffi Graf 22 grand slam turneringer. I dag er hun gift med den amerikanske tennis-stjerne Andre Agassi og bor med deres to børn i Las Vegas. På Steffis bankkonto står 1,1 milliard kroner.

Så ringer det nok hos mange flere danskere, når jeg nævner, at familien bag BMW bilerne triller ind  som nummer fem og seks over Tysklands rigeste mennesker. De to hedder henholdsvis Susanne Klatten og Stefan Quandt.

Også på syvende-pladsen parkerer autobranchen. Det er familien Porsche, der vurderes til at være 18,45 mia. euro værd –    140 mia. kroner.

Ved man lidt om it-systemer og software, vil navnet SAP være meget kendt. Den ene af SAP’s grundlæggere, Hasso Plattner, indtager nemlig pladsen som Tysklands 9. rigeste. Han har tjent 11,6 milliarder euro på at levere administrativ software til større virksomheder over hele verden.

I 1950’erne skabte Ferdinand Porsche en af verdens mest ikoniske sportsvogne. Hans efterkommere er i dag Tysklands 7. rigeste.

”Bilanz” har sammensat en Top-1000 over de rigeste tyskere. Blandt dem er såmænd også flere kendte sportsstjerner. Formel-1 stjernen Sebastian Vettel skal således have samlet en formue på 250 millioner euro – ca. 1,9 milliarder kroner. Ret imponerende for en ung mand på 31 år. Det giver en placering som nummer 771 på den eksklusive liste.

Langt flere penge har hans racer-kollega Michael Schumacher samlet sammen, men dem har han ikke meget glæde af nu om dage. Schumacher er svært handicappet efter en ski-ulykke for nogle år siden. Hans bankkonto skal bugne med 650 millioner euro – ca. 4,9 milliarder kroner.

Bayern Münchens og det tyske landsholds mange-årige kaptajn Philip Lahm kunne trække sig tilbage fra aktiv fodbold med over 150 millioner euro på kontoen.- godt 1,1 milliard kroner. Og er der så nogen, som kan huske Steffi Graf?

Den tyske tennis-stjerne er i dag 49 år gammel og har knap 150 mio. euro at gøre godt med. Noget mere end hendes mandlige kollega fra dengang – Boris Becker. Han er ved at gå personlig konkurs efter flere fejlslåede investeringer, et par skilsmisser og et vildt privatforbrug….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Honor viser elegant luksus telefon