Nu kan du tage NASA på fødderne

Tag tordenvejr på håndleddet

Hvert år lokkes vi igen med reklamer om nye dimser, der kan holde myg og andre stikkende insekter borte fra ens sarte hud. Ultralyd synes at være den gennemgående teknologi, og næsten hver gang læser man kort efter anmeldelser, der fortæller, at de nye anti-insekt gadges ikke virker.

Jeg skal ikke kunne sige, om det samme er tilfældet med Nopixgo Mosquito Bite Protection Wristband, men i hvert fald har fabrikanten valgt en anden fremgangsmåde – nemlig elektro-magnetiske bølger.

Ifølge armbåndets schweiziske opfinder Kurt Stoll minder de svage stråler om atmosfæriske forhold lige før et tordenvejr. De elektriske udladninger kan insekter slet ikke lide. Myg og andre svirrende små utysker søger ly for vind og regn og glemmer alt om at bide i mennesker.

De elektro-magnetiske stråler fra Nopixgo er så svage, at de er helt ufarlige for mennesker og dyr. De har nemlig kun en styrke på 1/100 af et normalt mobiltelefon signal. Til gengæld skal de holde myg og moskitoer på mindst to meters afstand. Risikoen for at blive bidt bliver reduceret med 50 pct.

Nopixgo fortæller desværre ikke præcist, hvilke myg og moskitoer armbåndet er mest effektivt mod. Fordi det virker på stikkende insekter i Thailands jungle, er det jo ikke sikkert, at danske myg reagerer på strålerne.

Selve armbåndet minder i design om en fitness tracker. Det er vandtæt og fremstillet af hudvenligt kunststof. Det indbyggede batteri kan køre i en uge på en times opladning. Er det ved at være så vidt, blinker en rød LED lampe som advarsel om, at Nopixgo er ved at løbe tør for energi.

Den schweiziske opfinder samler i øjeblikket kapital til en masse-produktion via iværksætter portalen Kickstarter. Hvis man forudbestiller Nopixgo nu, fås armbåndet til en favørpris på 69 schweizerfranc – det er ca. 450 kroner. Levering vil efter planen ske i oktober….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kan du tage NASA på fødderne