Så slemt stråler din smartphone

Nu kan du tage NASA på fødderne

Det er kun meget få mennesker i denne verden, der har oplevet det privilegium at være på rumvandring 300 kilometer over jordens overflade eller at vade rundt på månen iført tunge astronaut dragter.

Tusinder af mennesker ansøger hvert år om at blive medarbejder hos NASA for måske at komme tæt på astronauterne. Men hvor store er chancerne mon for at blive ansat af NASA, medmindre man er et geni i astrofysik, raket-teknologi eller en ørn til at programmere store computere?

Så er det alt andet lige nemmere at købe sig lidt NASA atmosfære – f.eks. ved at erhverve sig et sæt nye originale NASA sneakers fra det hollandske-amerikanske skomærke Mercer Amsterdam.

En sjov detalje på de nye NASA sneakers. På siden er trykt de geografiske koordinater for Kennedy Space Center i Florida, hvor månefærden med Apollo 11 blev indledt.

Hollænderne bygger ikke ”moon boots”, selvom det kunne være oplagt med de gode forbindelser til den amerikanske rumfarts-organisation. Men moon boots er der ikke meget nyt i. Dem har man kunnet købe i årevis i danske skobutikker og supermarkeder, når vinteren nærmede sig.

Så ville det måske være mere oplagt at træne i ”moon walking” a la Michael Jackson. Det ville de hvide sneakers fra Holland sikkert være gode til.

Fabrikanten har hørt alle de forslag før. Han har derfor travlt med at understrege, at NASA kan bruges som helt almindelige sneakers. De giver bare bæreren en mere ”luftig” fornemmelse og ”lyst til at svæve højt over den almindelige verden” under ham eller hende.

De nye hollandske NASA sneakers er nok lidt lettere at gå med end de støvler, som Buzz Aldrin bar på månen. Han var menneske nummer to på vores drabant og er her fotograferet at menneske nr. 1 på månen – Neil Armstrong. (Foto: NASA)

Mercers designere skal have fundet inspirationen til de eksklusive sportssko ved at læse historien og se gamle tv-programmer om Apollo 11. Den legendariske rumfærd, der bragte de første mennesker til månen. Rejsen, der blev kronet af Neil Amstrongs ord ”that’s one small step for (a) man, one giant leap for mankind.” da han trådte ned på månens støvede overflade første gang.

Mercers x NASA sneakers er lakeret i samme hvide farve som den gigantiske Saturn 5 raket, der bar Armstrong og datidens andre astronauter ud i universet. Hælen på skoen er blå. Snørebånd er røde, og på siden lyser det originale NASA logo i blåt.

Min favorit-detalje er dog, at Mercer også har trykt de geografiske koordinater for Kennedy Space Center i Florida lidt længere fremme på sportsskoen. Det var herfra, at Apollo 11 blev sendt på den historiske rumfærd den 16. juni 1969.

Heldigvis har sneakerne ikke form som Saturn raketten eller Apollo rumkapslen. Så ville de nok ikke være så behagelige at gå med. Hvis man ser bort fra alt det NASA-agtige, ligner Mercer Amsterdams x NASA sko de fleste andre hvide sportssko på markedet – og de er jo på højeste mode hos både kvinder og mænd.

Det uheldige er, at Mercers rum-sko er næsten lige så sjældne som amerikanske astronauter. De fremstilles nemlig i kun 96 eksemplarer. De skal koste 290 USD pr. par – ca. 1.900 kroner – og sælges fra den 28. september via Mercers hjemmeside eller i Mercers pop-up butik.

Mon ikke de vil forsvinde fra Mercers lagerhylder med raketfart….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så slemt stråler din smartphone