Google Assistant i Beosound 1 og 2

Unge vil begrænse deres tid foran skærmen

Os, som kommer fra en generation, der groede op uden at være omgivet af smartphones, tablets og laptops – vi ved, hvordan livet foregik uden den slags gadges. Vi kunne også leve uden at være online og ”connected” hele tiden.

Helt anderledes med de såkaldte ”millennials” – folk, der er født omkring årtusindeskiftet og et årti tidligere. De kan slet ikke forestille sig et liv uden iPhone, iPad eller MacBook. Tænke sig, at man skal kunne tale sammen og kigge hinanden i øjnene uden at have en lille skærm som formidler.

Sikkert lidt overraskende er der nu mange teenagere, som begynder at være lidt bekymrede over, om de ikke bruger for meget af deres tid på en smartphone.

I en ny amerikansk analyse fra Pew Internet siger over halvdelen af de 13- til 17-årige, at de nok kigger for mange timer af døgnet på deres mobiltelefons skærm. Det siger mere præcist 54 pct. af teenagerne.

Undersøgelsen afslører også, at næsten lige så mange – 52 pct – har prøvet at begrænse deres anvendelse af smartphones. F.eks. ved at skære ned på sms skriveriet, den daglige tid i sociale medier eller timerne med computerspil.

(Infografik: Statista)

Ganske tankevækken fortæller 51 pct. af teenagerne, at deres forældre bruger alt for meget tid på smartphones. De føler, at det ofte kan være svært at få en god snak med de voksne, fordi de hele tiden bliver forstyrret af deres mobiltelefon.

Normalt er det jo omvendt – nemlig at de gamle forbander smartphones langt væk. Deres børn kigger altid på dem – ved middagsbordet, foran tv, midt om natten hvor de eller skulle sove. Det mener 72 pct. af de amerikanske voksne ifølge Pew Research.

Elektronik-industriens ansvarlige ledere er godt klar over, at det måske ikke er ligefrem sundt, at dens kerne-kunder bruger mere tid på mobiltelefoner end på den virkelige verden. Derfor har firmaer som Apple og Google lanceret ”digital wellness” projekter.

De minder lidt om ”work/life balance” initiativerne, hvor det gælder om at finde en god balance mellem arbejdstid og livet uden for kontoret – med familie, hobbies og fritid. Blot drejer den digitale version sig om tiden med og uden en lille farveskærm foran ansigtet.

Apple og Google arbejder f.eks. med at indbygge features i deres smartphones og styresystemer, der enten slukker de elektroniske gadgets automatisk efter et bestemt tidsrum – eller de popper op med forslag på skærmen om at holde en pause uden mobil….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google Assistant i Beosound 1 og 2