Børn vil elske Dancebot

Google Assistant i Beosound 1 og 2

Der findes snesevis af ”smarte” højttalere på markedet i dag. Stemmestyrede bokse fra f.eks. Amazon, Google, Apple, JBL, Samsung og LG. For bare at nævne dem, som jeg lige kommer i tanke om.

Ikke alle ”kloge” højttalere lyder dog specielt godt. Deres udviklere har satset mere på de smarte funktioner end på at levere en afbalanceret Hi-Fi oplevelse, når man sætter lyd på boksene.

Apple er måske den største undtagelse. Firmaets HomePods fokuserer mere på lydkvaliteten end på, hvad højttalerne ellers kan gøre. F.eks at tænde for mikrobølge oven, afspille den lokale vejrudsigt eller bestille koncert billetter til weekenden.

B&O’s Beosound 1 og 2 har fået indbygget mikrofon og Google Assistant, så de kan fungere som stemme-styrede højttalere.

Til gengæld er der ikke mange af de klassiske Hi-Fi mærker, som har indbygget digitale assistenter i sine bokse. Bang & Olufsen er en af de første – og det sker nu i firmaets kostbare Beosound 1 og 2 højttalere.

De skulpturelle Beosound 1 og 2 er ikke nye. De har været solgt i flere år til de få, der har råd til at give mange penge for deres højttalere i stuen. Det nye er, at Beosound nu kommer med Google Assistant integreret.

I praksis betyder det, at Beosound 1 og 2 fremover kan alt det samme, som har gjort smarte højttalere til bestsellere i en del lande verden over – dog ikke i Danmark endnu. Det er først og fremmest, at de kan lytte til og forstå deres ejeres stemme-kommandoer. Hvis de altså siges på engelsk, fransk, tysk eller engelsk.

I forbindelse med opgraderingen får Beosound 1 og 2 fire nye knapper i toppen af højttalerne. Dem kan man bruge til sine favorit opgaver som f.eks. at streame musik direkte fra en bestemt radiostation, få hurtig til sin foretrukne spilleliste osv.

Fire knapper i toppen af Beosound giver adgang til de nye Google Assistant funktioner.

Desuden kommer de nye varianter af Beosound med både Chromecast og Apple AirPlay 2. Det betyder, at alle større online musik-services kan streames trådløst til højttalerne via brugerens smartphones – og eventuelt indgå i et multi-room set-up med højttalere i flere eller alle værelser, lokaler og rum.

Det ser ikke ud, som om B&O vil sælges de nye ”smarte” Beosound 1 og 2 på det danske marked i første omgang. Forklaringen er, at Google Assistant endnu ikke er frigivet i en dansk version. Det samme gælder i øvrigt for Assistants direkte rival Alexa fra Amazon.

B&O meddeler, da også, at de nye Beosound højttalere skal markedsføres i ”udvalgte” lande fra midten af september og i oktober. Dermed menes nok primært engelsk- og tysk-sprogede markeder.

Her koster de ”kloge” luksus højttalere henholdsvis 1.500 euro for Beosound 1 og 2.000 euro for Beosound 2. Det er ca. 11.500 og 15.000 kroner….

Beosound 1 til højre og storebror Beosound 2 til højre.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Børn vil elske Dancebot