Et must for alle ægte Apple fans

Huawei Mate 20 kommer i oktober (opd)

(Opdateret – 27. august) Det er kun nogle få måneder siden, at Huawei introducerede sin elegante P20 serie af telefoner. De er blevet en stor succes, og P20 Pro modellen betragtes som den mobil på markedet, der har det bedste kamera af alle.

P20 var samtidig premieren på Huaweis Kirin 970 processor med indbygget kunstig intelligens. Ligesom Samsung udvikler og fremstiller Huawei sine egne processorer som alternativ til de amerikanske Snapdragon chips fra Qualcomm.

Nu er det snart efterår og tid til at præsentere næste generation smartphones. Huawei har nemlig for vane at lancere to toptelefoner hvert år. Den næste bliver Mate 20, der formentlig lanceres i oktober. Mate 20 får så også Huaweis nyeste super-processor ombord – Kirin 980.

Huawei satser meget på kunstig intelligens som en del af sine smartphones. Den kommende Mate 20 topmodel udstyres med den nyeste Kirin 980 processor.

Ifølge nye rapporter fra Sydafrika, hvor Huawei har løftet sløret lidt tidligt for sine næste smartphone, vil den nye Kirin 980 chip indeholde otte kerner, der har en tophastighed (clock frekvens) på 2,8 GHz.

Kirin 980 skal også bygge på den nye 7 nm fremstillings-proces, der vil øge både hastighed og nedsætte strømforbruget på samme tid. Desuden får Huawei Mate 20 en ny kunstig intelligens processor, der skal gøre telefonen til den mest intelligente på markedet.

Ligesom det var tilfældet med P20 i foråret, vil Huawei udsende den kommende Mate 20 i mindst tre forskellige udgaver. Lite, Standard og Pro.

Mate 20 Lite er der sluppet ganske mange detaljer ud om: Telefonen får således en LCD skærm på 6,3 tommer i Full HD+ opløsning (2.244 gange 1.080 punkter). Skærmen har (selvfølgelig) iPhone X hak i toppen.

Processoren i Huawei Mate 20 Lite er den knap så potente Kirin 710, der får 4 GB RAM og 64 GB lager at sprede sig på. Både kameraerne for og bag er dobbelte. På ryggen er billedsensorerne på 20 og 2 megapixels, mens selfier skydes med 24 og 2 MP kameraer.

Huawei er begyndt at sælge den nye Mate 20 Lite på det polske marked. Her får man en mobil med 6,3 tommers skærm og dobbelte kameraer både for og bag til under 3.000 kroner.

Mate 20 Lite sælges allerede på det polske marked, hvor det koster omregnet 2.850 kroner. En dansk pris på under 3.000 kroner lyder derfor realistisk. Hvis polakkerne forudbestiller nu, får det en smart Huawei badevægt med i prisen.

De dyrere Mate 20 og Mate 20 Pro modeller får samme størrelse skærm som Lite. Den er dog af AMOLED typen med stærkere kontrast og højere lysstyrke. Opsigtsvækkende er indhakket – “the notch” – i toppen af skærmen. Det er meget mindre end på iPhone X og ligner nærmest en dråbe eller en tåre.

Som nævnt udstyres Mate 20 Pro med 980 super-processoren. Den har tre Leica kameraer på ryggen ligesom P20 Pro, men får også nye features som fingeraftryks skanner integreret i skærmen og en 3D ansigts-genkendelse a la iPhone X.

Huawei Mate 20 ventes at komme med 6 GB RAM og 128 GB lager som standard, mens Pro modellen disker op med 8 GB og 256 GB. Alle tre Mate 20 telefoner kører med det allernyeste Android 9.0 Pie styresystem, der har Huaweis EMUI 9.0 brugerflade lagt oven på.

Endelig skal Mate 20 Pro udstyres med et meget stort batteri på 4.200 mAh, der kan konkurrere direkte med Samsungs seneste Galaxy Note9. Prisen vil nok lægge sig under Note9, der koster 9.800 kroner.

Indhakket i toppen af skærmen på Mate 20 og Mate 20 Pro ser nærmest lille og sødt ud, når man sammenligner med konkurrenternes.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et must for alle ægte Apple fans