Cafe X er en barista robot

Find lettere rundt med Mio Cyclo 210

For de fleste mennesker er en cykelcomputer enten en af de små med LCD skærm, som man kan købe billigt i supermarkeder og cykelhandlere – eller det er deres smartphone, der er monteret på styret – og som kommunikerer trådløst med divese sensorer, man har monteret forskellige steder p cyklen.

Der findes dog også en tredje mulighed, og det er deciderede computere med på pæn stor touch skærm, som man monterer fast på sit cykelstyr. Navne som Garmin og Mio producerer den slags.

Mio Cyclo 210 er det nyeste produkt fra det firma, som tilbage omkring årtusindeskiftet var med til at gøre navigatorer populære. Både dem, som man eftermonterede i sin bil – og dem, man kunne gå rundt med i sin hånd. De var på størrelse som en stor plade chokolade.

Mios navn forsvandt i glemslen gennem mange år, mens rivaler som Garmin og TomTom dominerede markedet. Men Mio er tilbage nu – og denne gang med en satsning på cyklister. Nok ikke en tosset idé, for cykelfolket bruger i dag en formue på gear og beklædning, uden at cyklister er blevet bedre til at finde rundt på gader, veje eller stier i naturen.

Den nye Mio Cyclo 210 kan det, de fleste avancerede navigatorer til cykler kan. Plus en ekstra funktion der kan vise sig smart i f.eks. storbyer, hvor de mest anvendte cykelstier og ruter har det med at blive overfyldte.

Mio kalder den nye feature for ”Surprise Me”. Den viser alternativer til de mest anvendte ruter, som man måske slet ikke selv havde tænkt på. Betjeningen er enkel: Man tænder den på sit normale afgangssted – f.eks. hjemme eller på kontoret efter arbejde. Derefter angiver man sit rejsemål på touch displayet og den maksimale distance, man vil køre – eller den tid, man højest vil bruge på cykelturen,

Mio Cyclo 210 kommer med digitale landkort over alle Europas gader, veje og cykelstier. Også mange markveje og skovstier er med.

Mio cykelcomputeren vil så præsentere brugeren for tre alternative ruter, som baserer på de angivne parametre. Hvis man er heldig, vil den ene af de tre måske være behageligt fri for andre – ofte stressede og aggressive – cyklister.

Mio Cyclo 210 viser selvfølgelig også mere almindelige funktioner som f.eks. retningsskift i god tid, før man skal dreje. Afstanden til stedet, hvor man skal ændre kørselsretning, tælles ned. Så ved man, hvor tæt man er på en vej, man skal dreje ned ad.

Mio nyheden registrerer cyklens fysiske bevægelser, viser hastighed, kørt distance og rute. Der er også en højdemåler til dem, der okser rundt på to hjul i bjergene. Og Cyclo kan 210 kan dokumentere, hvor mange kalorier man har forbrændt undervejs.

Cykelcomputeren er forsynet med betjeningsvenlig touch skærm bag vand- og snavs-tæt glas.

Indeni Mio sidder en kraftig ARM Cortex A7 processor, som også kendes fra smartphones. Den vandtætte touch skærm er på 3,5 tommer og i farver. Hele herligheden kan køre i 10 timer på en batteri opladning. Derfor er det nok bedst at tage Mio Cyclo 210 med sig, når man stiller cyklen. Både for at sætte den i en stikkontakt og for at undgå, at den flotte cykelcomputer bliver stjålet.

Til sidst havde jeg nær glemt en meget vigtig detalje: Mio nyheden kommer med digitale landkort over alle Europas gader, veje og cykelstier præ-installeret. Opdaterede kort kan downloades, og man kan via Bluetooth eller kabel overføre sine cykeldata til vurdering på en app, man har liggende på sin smartphone, tablet, laptop eller stationære pc.

Mio Cyclo 210 koster 200 euro eller ca. 1.500 kroner. Dyrt, men hvor meget har I betalt for cyklen, cykeltøj, specielle cykelsko, den bedste styrthjelm osv….

Cyclo 210 kører i 10 timer på en batteri opladning. Computeren monteres nemt på cykelstyret med et beslag.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cafe X er en barista robot