Fra Renault 4 til The Beast

Bedre mikrofon til mobilen

Smartphones er blevet rigtigt gode til både at tage fotos og til at indspille videoer – helt op i 4K kvalitet. Mange video-entusiaster har og opdaget, at hvor de levende billeder ser flotte ud, kniber det ofte med den ledsagende lyd.

Med andre ord er mobiltelefonernes indbyggede mikrofoner slet ikke af samme kvalitet som billed-sensorerne. Mikrofonerne klarer telefonsamtaler fint, men ikke krævende lydoptagelser. Og en video uden klar lyd er kun halvt så god.

Den tyske specialist i professionel lyd – Sennheiser – vil fylde den mangel ud med sin lille nye Memory Mic. Det er en trådløs Bluetooth mikrofon, der er specielt udviklet til smartphones. Derfor klarer den sig helt uden kabler og ledninger. Sennheiser Memory Mic kan nemt anbringes på personer eller ting, der skal levere lyden til ens video produktion.

Meget smart kan Sennheiser nyheden huske, hvad den har hørt. Derfor navnet ”Memory”. Mikrofonen har en egen hukommelses-chip indbygget, så lydsporet kan optages separat fra mobiltelefonen – og uden at den er i nærheden.

Når mikrofon og smartphone så finder hinanden igen via Bluetooth, kan de synkronisere deres indhold helt automatisk. Selve lydoptagelsen har fuld professionel kvalitet.

Rent teknisk er Sennheiser Memory Mic en kondensator mikrofon, der optager 360 grader rundt. Den er altså ikke særlig retnings-følsom, medmindre man beder den om at være det via den medfølgende app eller på en lille knap på selve mikrofonen. Ifølge Sennheiser er Memory Mix meget lidt følsom for vindstøj.

Den smarte lille mikrofon til mobilen kan optage lyd i fire timer på en batteri opladning. Derefter vil det tage to timer at fylde batteriet fuldt op igen. På en times opladning kan man dog opnå 70 pct. kapacitet.

Sennheiser Memory Mic koster 1.479 kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra Renault 4 til The Beast